Gå til sidens hovedinnhold

Vill vold i Ville Vesten

Vi har prøveskutt westernspillet «Call of Juarez: Bound in Blood».

(Spill): Westernskytespillet «Call of Juarez» ble sluppet til PC og Xbox 360 for et par år siden og imponerte ikke så veldig, men bød likevel på en del moro. Blant annet likte vi westernstemningen og de artige skuddvekslingene.

To spillbare figurer

Nå er snart oppfølgeren, «Call of Juarez: Bound in Blood», her og de første par oppdragene falt veldig i smak. Spillet foregår før originalen og begynner i skyttergravene under den amerikanske borgerkrigen. Du tar kontroll over brødreparet Thomas og Ray, hvor førstnevnte er glad i å snike seg litt rundt mens Ray foretrekker å skyte først og spørre etterpå. Enkelte oppdrag er forbeholdt en av dem, mens du på andre kan velge hvem du vil spille som.

På tross av at Thomas liker å være litt mer forsiktig, uavhengig av hvem du velger har du mye eksplosiv action i vente. Brettene vi spilte bød blant annet på dueller, store kamper og skuddvekslinger på hesteryggen. Historien ser for øvrig ikke ut til å være helt bak mål, som den ofte er i skytespill. Stemmeskuespillet imponerte ikke særlig, men fortellingen er god og enkelte hendelser kom veldig overraskende.

Stilige funksjoner

En annen positiv ting er at utviklerne hos polske Techland har implementert et par stilige funksjoner. «Bound in Blood» byr på et helautomatisk system for å søke dekke. I starten er det litt uvant og det henger ikke bestandig helt med, men når systemet først sitter (og fungerer) er det deilig å bruke. Forhåpentligvis blir det bedre i fullversjonen.

Se gameplay fra «Bound in Blood»
(Artikkelen fortsetter under videoen)

HTML EMBED

Se flere spillvideoer her

Den andre stilige funksjonen er at brødrene kan sakke ned tiden og de benytter seg av det på ulikt vis. Ikke særlig originalt, men måten det fungerer på og situasjonene du bruker det i gjør så det likevel føles kult.

Morsomme klisjéer

Atmosfæren er like god som i originalen og den er kanskje «Bound in Bloods» største fordel. Oppdragene er ikke særlig originale og fulle av førsteperonsklisjeer, men western-settingen gjør at det ikke føles som noe du har gjort ti tusen ganger før. Blant annet skal du bruke stasjonære våpen, men når motstanderen for eksempel er en hjuldamper og ikke bølger med nazister er det plutselig morsomt igjen.

«Call of Juarez: Bound in Blood» kommer neppe til å true noen av skytespillkongene, men jeg har stor tro på at det kommer til å by på mye moro. I tillegg er det deilig med et skytespill som ikke foregår under WW2 eller i en eller annen kjip fremtidssetting. Hvis du rt fan av sjangeren eller bare glad i cowboyer, anbefaler jeg at du følger med på dette.

Les mer om spillet på detaljsiden for «Call of Juarez: Bound in Blood».

1961

På forsiden av Spillmagasinet finner du flere saker om spill.

Reklame

Nå kommer rentehoppene - slik beholder du lav boligrente

Kommentarer til denne saken