Gå til sidens hovedinnhold

- Tilbehør løfter antrekket

Se hva en av landets best kledde spår som den største smykketrenden i vår.

(SIDE2): Camilly Abry (30) trodde hun hadde gjort sitt siste modelloppdrag for mange år siden, men nå er hun tilbake som Celine Engelstads nye kampanjemodell.

Abry er både blogger, designer, modell og småbarnsmor. Modellkarrieren la hun på hylla for å satse på en karriere innen design.

- Viktig å fremme norsk design
Hun var blant annet med i «Top Model» i 2006, og har ellers gått flere visninger og medvirket i både editorials og reklamer tidligere.

- Jeg jobbet som modell i Heartbreak ved siden av studiene i flere år. Og jeg synes det var en utrolig morsom og spennende deltidsjobb. Jeg vurderte sterkt å flytte til Milano eller Paris for å satse på modellyrket i noen år, men design var det som opptok meg mest, og jeg valgte å slutte helt som modell for å prioritere jobben som designer, sier Abry til Side2.

Da Celine Engelstad kontaktet henne i fjor sommer og spurte om hun ønsket å være deres nye kampanjemodell takket hun imidlertid umiddelbart ja.

- Celine Engelstad er et merke jeg kan identifisere meg med. Jeg er selv designer og har stor respekt for disse jentene som tørr å satse på det de har tro på, starter opp for seg selv og klarer å gjøre en ordentlig business ut av det. Det er et tøft marked, og jeg synes det er viktig å fremme norsk design, sier hun.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Armebånd er et must
Abry har flere ganger blitt inkludert i kåringer over landets best kledde, og en av hemmelighetene bak hennes gode stil er et godt øye for detaljer.

Hun beskriver seg selv som svært detaljorientert, og hun er veldig opptatt av tilbehør som vesker, smykker og klokker.

- Dette er detaljer som kan løfte et antrekk. Og det er sjeldent jeg går uten et eneste smykke - «the more the merrier», sier Abry.

- Jeg gir gjerne full gass med ringer på alle fingre, og armbånd er et absolutt must for meg. Ellers bruker jeg mye kjeder, og liker å mikse smykker i ulike materialer og stiler for å skape nye uttrykk, sier hun.

Til hverdags synes hun det er kult å style opp basisplagg som t-skjorter og collegegensere meg enkle smykker, og dermed skape et nytt utrykk. Til fest dra hun gjerne frem øredobbene.

- Jeg har en sønn på ett år som synes øredobber er fryktelig stas å rive i, så det blir desverre lite øredobber i hverdagen. Derfor er det ekstra stas å dra frem øredobbene når man skal på fest. Men hvilket tilbehør jeg velger avhenger så klart også av festantrekket. Men jeg synes uansett at det som oftest ser fantastisk ut med større øredobber til en stilig kjole, eller når jeg har oppsatt hår.

En annen festfavoritt er I <3 BUBBLES kjedet fra Celine Engelstad - da setter man stemningen for kvelden allerede før man har forlatt huset, mener hun.

- Jeg elsker også de lange kjedene som jeg har på et av kampanjebildene, og bruker gjerne flere kjeder i ulike lengder sammen. Ellers synes jeg kolleksjonen med stjerner er veldig kul, og «I <3»-kjedene.

Se alle kampanjebildene av Abry for Celine Engelstad her:
(Artikkelen fortsetter under bildekarusellen.)

5462

Statement til våren
- Hva ser du på som den største smykketrenden for våren 2013?

- En av mine favoritttrender for våren er store statementsmykker. Smykket med turkise stener fra sommerkolleksjonen, som jeg har på et av kampanjebildene, er kjempefresht - spesielt til sommebrun hud.

Selv om hun nå fronter en eksklusiv smykkekjede er hennes «all time»-favorittsmykke et armebånd som hun fikk for mange år siden, som er håndlaget av indianere.

- Pappa kjøpte til meg i gave da jeg var rundt 10 år gammel, og jeg bruker det nesten hver eneste dag. Det andre er faktisk morgengaven fra pappa til mamma da de giftet seg for 40 år siden. Det andre favorittsmykket er et helt fantastisk armbånd, som mamma ikke har sett noe til de siste 10 årene, sier hun.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken