Gå til sidens hovedinnhold

Camilla ble rikere på Blair

Rike mennesker som Camilla Hagen har hatt det godt under Tony Blairs ledelse.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Datteren til Stein Erik Hagen, Camilla Hagen (25) ble nylig kåret til den yngste rikingen på topp 1000-lista over rike briter. Lista som er utarbeidet av The Sunday Times viser at den 25 år gamle Canica-aksjonæren er verdt 225 millioner pund, drøyt 2.675 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Mesteparten av pengene kan hun takke pappa Stein Erik for, men ifølge BBC kan de rikeste i Storbritannia også sende et takkekort til den avtroppende statsministeren Tony Blair.

Går av med suksess
Tony Blair går snart av som statsminister i Storbritannia, og han etterlater seg en periode med økonomisk vekst som landet ikke har hatt i moderne tid.

Ifølge BBC har de rikeste britene blitt langt rikere de ti siste årene, noe som kritikerne mener skyldes skattefordelene de rike har fått under Blair-regjeringen.

Ifølge rikinglisten til Sunday Times er det nå 68 milliardærer i Storbritannia, mens det i 1997 kun var en håndfull.

Rikingene florer
Megarike utlendinger fra land som India, Russland, Frankrike og andre land har flyttet til Storbritannia grunnet de sjenerøse skatteordningene som britene har mot de aller rikeste. Her blir de nemlig kun skattlagt på det de har ført inn til Storbritannia og ikke hvor mye penger de tjener utenlands.

På listen hvor John Fredriksen troner som nummer åtte med en anslått formue på 3,5 milliarder pund finnes det bare en brite på topp fem og det er Hertugen av Westminster. Camilla Hagen er på 319. plass.

- London er et så attraktivt sted for de veldig rike, ikke bare av skattemessige årsaker, men fordi de har byen, kulturen og sikkerheten. New York har skutt seg selv i foten med de stadige reguleringene, sier Philip Beresford, som har satt sammen listen over de rikeste i Storbritannia19 år på rad, til BBC.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om bobler