Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg tror ikke jeg forstår hvor stort det faktisk er

Skoene til Camilla Pihl er allerede utsolgt flere steder. Før de har havnet i butikk.

(SIDE2): Med en skokolleksjon på sju ulike modeller, er toppbloggeren og designeren Camilla Pihl nå aktuell som skodesigner for kjeden Bianco.

Vi møter henne i sofaen til Bianco-butikken i Storgata, som om en liten stund skal fylles av festklare mennesker, taler og fest. Det er nemlig lanseringsdag, og på torsdag morgen ble skoene sluppet i butikken.

- Jeg tror ikke jeg forstår selv hvor stort dette faktisk er, sier Camilla, før hun legger til:

- Alt går liksom så fort. Jeg tror jeg kommer til å se tilbake på dette når jeg er eldre, og tenke på hvor utrolig mye kult jeg har gjort. Men sånn som det er nå, så forstår jeg nok ikke hvor stort det er.

En perfeksjonist

Det er ikke første gang Camilla Pihl inngår designersamarbeid. Tidligere har hun også designet sju smykker for David Andersen. Camilla forteller at designerarbeidet har gitt henne mersmak.

- Det er utrolig morsomt å skape noe eget, og det er klart det gir meg en mersmak, sier hun.

Underveis i arbeidet har hun vært med på alle avgjørelser som er blitt tatt. Hun har valgt ut kvaliteten på skinnet i skoene, og hvor mange millimeter hælene skal være på.

- Jeg er en perfeksjonist, og jeg har et kontrolleringsbehov. Det er viktig at man sier fra om man føler noe blir feil underveis, sier hun.

Gjenspeiler egen garderobe

Da hun satte seg ned for å designe skoene tok hun utgangspunkt i et moodboard, og et bilde av den jenta hun mente kolleksjonen var designet for.

Den jenta hun endte med å ta utgangspunkt i, var ingen andre enn seg selv.

- Jeg satt med ned for å lete etter favorittene i skoskapet mitt, og hva jeg eventuelt følte jeg manglet, forteller hun, før hun fortsetter:

- Til slutt endte jeg med å designe en forbedret versjon av min egen skogarderobe.

Lange ventelister

Det er ingen tvil om at hennes forbedrede skogarderobe er blitt tatt godt imot. Det kan lange ventelister, et oppsiktsvekkende nakent cover i motemagasinet Costume, og flere utsolgte butikker vitne om.

LES MER: Toppbloggeren stiller naken

Skoene er ennå ikke kommet i butikkhyllene, men flere melder allerede om at alle bestilte sko allerede er solgt ut gjennom listene.

Flere blir derfor nødt til å vente på ny forsyning, som etter planen skal komme i løpet av oktober.

- Kolleksjonen har også fått mye oppmerksomhet i Sverige og Danmark, og det er jeg veldig glad for.

Dette syns moteredaktør i Side2, Line Kirkhus om kolleksjonen:

- Alle skoene er veldig anvendelige og passer norsk klima og stil. Jeg tror mange lett kan falle for disse. Også med tanke på at mange steder i Norge er dekket med brostein, kan disse være et godt alternativ til pensko. Mine favoritter er de semskede, spisse ankelbootsene og de i krokodille, de er helt riktig i trendbildet og passer til det meste.

Kommentarer til denne saken