Gå til sidens hovedinnhold

Verdens farligste golfbane?

Trår du feil her, kan du straffes med døden.

Camp Bonifas er en amerikansk militærpost ved den demilitariserte sonen i Korea, en stripe med land som går tvers over Koreahalvøya, og representerer en buffersone og en grense mellom Nord-Korea og Sør-Korea.

Leiren, som ligger 400 meter sør for den sørlige sonegrensen, har også det som er kjent som «Verdens farligste golfbane». Golfbanen fikk kallenavnet etter at magasinet Sports Illustrated omtalte det som «the most dangerous hole in golf» i 1988. Det har ikke forandre seg stort på de 24 årene.

Å kalle det golfbane er å ta litt hardt i, det er snakk om ett par tre-hull. Men hva den 175 meter lange golfbanen mangler i omfang, tar den igjen i risiko.

Hullet er nemlig omringet av miner på tre kanter, så det vil være svært uklokt å begi seg ut i roughen for å finne en ball på avveie. Ifølge Washington Post har minst ett skudd fått en mine til å gå av.

Camp Bonifas het tidligere Camp Kitty Hawk. Posten fikk sitt nåværende navn i 1986, ti år etter at den amerikanske kaptein Arthus Bonifas ble drept med øks av nordkoreanske soldater, en hendelse som kalles Øksedrapet.

Banen mellom Nord- og Sør-Korea er imidlertid ikke den eneste som kan ta livet av deg.

Golfklubben Skukuza i Sør-Afrika, rett ved Kruger nasjonalpark har ikke ett advarende skilt, men flere titalls. På skiltene advares du mot å løpe dersom det dukker opp en løve, elefant, leopard, neshorn eller bøffel. Da kan de lettere tro du er et bytte, og golfferien blir din aller siste.

Vi kan også nevne Uummannaq på Grønland. Dette er verdens nordligste golfbane. Den forandres hvert år på grunn av isen som beveger seg, og hvorvidt du kan spille her eller ikke, avhenger tungt av dagens værforhold. På grunn av den ekstreme kulden anbefales det ikke å bruke køller av grafitt.

Golfklubben Merapi i Indonesia er heller ikke helt ufarlig. Den ligger ved foten av Vulkanen Merapi, regnet for å være en av verdens mest aktive.

Reklame

Sjekk hva mobilselskapet har gjort med prisene

Kommentarer til denne saken