Gå til sidens hovedinnhold

Canal Digital fjerner TV 2 Zebra

Fjernes på mandag.

- Tv-distributøren Canal Digital Kabel (CDK) fjerner tilgangen til TV 2 Zebra for en halv million husstander fra førstkommende mandag. Grunnen er at det Telenoreide selskapet har sagt opp distribusjonsavtalen med TV 2, opplyser TV 2.

Det gjør at CDKs kunder ikke får mulighet til å se mandagskampene i den norske Tippeligaen i fotball.

De går også glipp av deler av TV-overføringen fra årets Tour de France, samt en rekke populære serier og andre programmer.

- TV 2 beklager dette sterkt, og vi synes det er uheldig at seere rammes ved at CDK tar bort tilgangen til en av Norges mest populære tv-kanaler. TV 2 har tilbudt Canal Digital Kabel en videreføring av avtalen på like gode vilkår som tidligere, men Telenor-selskapet har ikke ønsket dette. Vi lager tv-sendinger for hele det norske folk, og ønsker at så mange som mulig skal kunne se våre kanaler, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2.

- CDKs oppsigelse av TV 2 Zebra er det foreløpig siste tiltaket som har gjort det vanskeligere for selskapets abonnenter å kunne se TV 2s kanaler. Tidligere har CDK flyttet TV 2 HD og andre TV 2-kanaler langt bak på kanallistene, noe som har skapt både forvirring og frustrasjon hos seerne, opplyser TV 2.

- Når vi ser bort fra NRKs lisensfinansierte kanaler, utgjør TV 2s kanaler nesten halvparten av fjernsynsbruken til norske tv-seere. Av TV 2s kanaler, er Zebra den største, etter hovedkanalen. Det er derfor en av de mest populære og etterspurte kanalene CDK nå tar bort for sine kunder, sier Indrøy.

TV 2 Zebra ble etablert i 2005, og er Norges syvende største tv-kanal og har 420 000 seere daglig, 1.540 millioner seere pr. uke.

- Vi tar kampen på vegne av kundene våre

NA 24 har vært i kontakt med Canal Digital, og produktdirektør i Canal Digital Kabel-TV, Haakon Li Dragland sier følgende:

- Det virker ikke som det er nok for TV2 at kabel-tv kundene sitter ser reklame på TV2 sine kanaler. De ønsker i tillegg at kundene skal betale mye mer for å se den samme reklamen. Dette mener ikke vi er riktig, og vi tar kampen på vegne av kundene våre, det tror vi også at de fleste kundene er glade for. Alternativet er et langt dyrere TV tilbud.

- Det er en god stund siden vi sa opp TV2 Zebra, og kundene fikk første varsel om at vi forhandlet med dem allerede i mai. Vi hadde selvfølgelig håpet at vi skulle bli enige med TV2 før fristen gikk ut. Vi håper fortsatt å bli enige med TV2 om å få sende TV2 Zebra til våre kunder, men ser nå at det er realistisk at kanalen blir borte en periode, sier Li Dragland.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken