Gå til sidens hovedinnhold

Dette blir årets mest solgte kamera

Det er like greit å slå det fast med en gang.

Canon er den største aktøren på markedet når det kommer til speilreflekskameraer, og når de nå lanserer en ny utgave av sitt mest populære kamera, er det ingen dristig påstand å komme med.

Det nye 600D er kombinasjon av en oppgradert 550D og en nedgradert 60D, som ble lansert på slutten av fjoråret.

Les også: Her er kameraet for de fotoglade

Mer fleksibel skjerm
Hvis vi tar utgangspunkt i 550D - som ble lansert for ganske nøyaktig ett år siden - så er den åpenbart største nyheten at kamerat nå har fått en vridbar LCD-skjerm på baksiden, som gjør det langt mer håndterlig når du tar bildet over hodet og langs bakken. Skjermen er for øvrig identisk med den som i dag sitter på 60D, noe som betyr at oppløsningen er på én megapiksel.

Om vi snakker rene spesifikasjoner er det ikke veldig store forskjeller fra 60D. Her er det snakk om 18 megapiksler, 3,7 bilder per sekund - og et ISO-område på 100 til 6400. Dette kan selvsagt utvides til 12800 - men da må du regne med seriøse mengder støy.

Fokus på video
Som på 550D, er det også på 600D videoopptak i FullHD (1080p), og det er inngang for ekstern mikrofon. Canon har også implementert en digital zoom opp til 10x på videoopptakene, uten at det forringer bildekvaliteten. Dette gjøres ved at den digitale zoomen varierer bruken av bildebrikken, fremfor å forstørre bildet.

Ifølge Canon er kameraet spesielt utviklet for de som ikke nødvendigvis kan veldig mye om fotografering. Det er et stort fokus på brukerveiledning i menyene, og en har utviklet det Canon kaller «Motivintelligent Auto-program», som på en bedre måte enn før skal gjenkjenne hva slags bilder du er i ferd med å ta, slik at innstillingene blir optimalisert.

Når det gjelder designet på kameraet er det ikke store endringene, med unntak av noen små knappeplasseringer - og da selvsagt den vridbare skjermen.

En liten oppgradering
For å gjøre en lang historie kort er kameraet ingen stor revolusjon i forhold til tidligere utgave, men en fin oppgradering av et allerede populært kamera. Det skiller ikke mer enn rundt en tusenlapp opp til 60D, og den store forskjellen er i grunn at 60D har 5,3 bilder per sekund i seriemodus - og et menysystem og knapper som er mer tilpasset avanserte brukere.

600D har en veiledende pris på knappe 7000 kroner uten objektiv. 60D får du altså for litt under 8000.

  • 18 megapiksler CMOS-sensor
  • Motivintelligent Auto-program
  • Full-HD EOS Movie
  • Funksjonsveileder på skjermen
  • 3,7 bilder/sek serieopptak
  • Vid 9-punkts autofokus
  • 1,040k-pikslers vribar 7,7cm (3,0”) LCD-skjerm
  • Basic+ og Kreative filter
  • Innebygd trådløs blitzkontroll

Bedre objektiv
Men samtidig med lanseringen av dette kameraet, lanserer også Canon en oppdatert variant av sitt standardobjektiv 18-55. Hovedforbedringen i forhold til dagens utgave, er at bildestabiliseringen har blitt forbedret, noe som gjør det enklere å ta bilder i mørke omgivelser.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken