Gå til sidens hovedinnhold

Her er kameraet for de fotoglade

...men Canon har gjort spesielle valg for å ikke konkurrere med seg selv.

Canons speilreflekskamera 50D har i en god stund nå vært et av de bedre valgene for dem som er glad i å fotografere og som har ønsket seg et avansert kamera - uten å betale det hvite ut av øynene.

Les også: Se det nye superkameraet

Nå kommer den etterlengtede oppfølgeren, nærmere to år etter at 50D ble lansert. Og det kanskje mest overraskende av alt: Kameraet er ikke en så direkte oppfølger som en kunne forvente seg.

Har lansert et kamera som skaper problemer
For mellom lanseringen av 50D og det nye 60D, har Canon lansert en helt ny klasse speilreflekskamera som har fått navnet 7D. Spesifikasjonsmessig har det lignet mye på en solid oppdatering av 50D, med blant annet videofunksjon.

Ved å introdusere en ny klasse, har Canon havnet i fare for å konkurrere med seg selv - og for å unngå det i for stor grad, er 60D både bedre og dårligere enn 50D. De kunne rett og slett ikke lage et 60D som var bedre enn 7D.

Vridbar skjerm og video
De to viktigste forbedringene er definitivt at kameraet nå har fått en utvippbar og vridbar skjerm, som gjør det enklere å ta bilder i litt ukurante vinkler. Skjermen er på 3 tommer.

Den andre store nyheten er at kameraet har fått den fulle videofunksjonen som etter hvert har kommet inn på de fleste av Canons kameraer. Det inkluderer FullHD-opptak i både 24, 25 og 30 bilder per sekund.

Canon har også implementert en egen zoommodus under filming, som gir syv ganger zoom, uten å gå på bekostning av bildekvaliteten i vesentlig grad - med oppløsningen kuttes da til 640x480 punkter.

Høyere oppløsning
Oppløsningen på kameraet er også oppjustert en anelse fra 15 til 18 megapiksler, og kameraet har nå en kalibrert ISO-støtte opp til 6400 - utvidbart til 12.800. Dette er det samme området som på 50D, men på 50D var ikke 6400 kalibrert.

For øvrig er kameraet en anelse raskere enn forgjengeren, med 5,3 bilder per sekund i serieopptak.

Amatørfunksjoner
At kameraet ikke er for proffene er også blitt ganske åpenbart gjennom at Canon har implementert en rekke nye effekter som du kan legge på bildene direkte i kameraet - blant annet miniatyreffekter.

Dårligere byggekvalitet
Men som sagt er ikke alt bedre enn forgjengeren, og kanskje den viktigste endringen i så måte er at kameraet ikke lenger er laget i magnesium, men plast. Det betyr at det tåler mindre enn sin forgjenger - men til gjengjeld blir det litt lettere.

Enkelte vil nok også rynke litt på nesen over at CF-kort nå er byttet ut til fordel for SD-kort. Dette har samtidig ført til at kameraet er en anelse mindre enn 50D.

Antatt pris for bare kamerahuset er like under 10.000 kroner, og det vil være tilgjengelig i neste måned.

Hovedfunksjoner:

 • 18 MP APS-C CMOS-sensor
 • Avanserte kreative funksjoner
 • Vribar 7,7 cm (3,0”) 3:2-formats LCD-skjerm
 • Full HD-film med manuell kontroll
 • DIGIC 4
 • ISO 100-6400, H:12800
 • 5,3 bilder/sek opptak for opptil 58 JPEG-bilder
 • 9-punkts AF-system av krysstypen
 • iFCL-måling med 63-soners sensor med dobbelt lag
 • Integrert Speedlite-sender
 • Integrert RAW-prosessering
Reklame

Nå: Enormt salg på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken