Nordmenn er helt gale etter speilreflekskamera, og vi kjøper flere kameraer enn noe annet land i verden - justert for folketall selvsagt.

Og bestselgeren på markedet har i mange år vært Canons tresifrede digitalserie, som begynte med 300D, og som har fortsatt med 350D, 400D, 450D og 500D.

Les også: Den store kameraduellen

Og nå er det siste tilskuddet på stammen klart, og ikke overraskende ble navnet 550D.

Ingen revolusjon
Kameraet legger seg spesifikasjonsmessig et sted mellom dagens 500D, og entusiastkamerat 7D. Det vil si den samme kjente innfatningen fra de tresifrede serien, med en del funksjoner vi kjenner fra det langt dyrere 7D.

Det betyr at kameraet har fått en bildebrikke på 18 megapiksler, og mulighet til å justere ISO fra 100 til 12800. Til sammenligning har 500D 15 megapiksler. Med en cropfaktor på 1,6 er vi ganske sikre på at det ikke bør presses inn noe særlig flere bildepunkter på bildebrikken.

Canon hevder at det ikke er den samme bildebrikken som sitter i 7D, men en nyutviklet brikke.

Les også: Derfor betyr ikke megapiksler alt

Mye bedre video
De som har begynt å få øynene opp for video med speilrefleks har også god grunn til å smile. Kameraet har støtte for FullHD i både 30, 25 og 24 bilder per sekund, samt 720p i 60 og 50 bilder per sekund. Dette er en kraftig forbedring fra 500D som bare hadde 20 bilder per sekund i FullHD.

Og for de som er bekymret for den integrerte mikrofonene: Ja, den har mikrofoninngang!

Kameraet har ikke tatt turen opp på skikkelig entusiastnivå når det kommer til seriebildefrekvens, denne er nemlig på 3,7 bilder per sekund - men det er fortsatt bedre enn forgjengeren som hadde 3,4 bilder per sekund.

Flott display
Displayet på baksiden har også fått seg en kraftig forbedring, og er nå en forbedret 3-tommers skjerm i 3:2-format med en oppløsning på hele 1,04 megapiksler. Dermed så vil du kunne se bildene med svært hyggelig detaljnivå.

Kameraet kommer i butikkene i slutten av måneden, men noen norsk pris er ikke klar enda. Canons kameraer i denne serien pleier tradisjonelt sett å være ganske stivt priset ved lansering, for så å falle ganske raskt i pris. I USA er prisen satt til 900 dollar.

Kameraet kommer ikke til å revolusjonere speilrefleksmarkedet, men ser ut til å bli en flott oppgradering av et svært populært kamera.

Kjappe fakta:
- 18 mpix APS-C CMOS-bildesensor
- DIGIC4 bildeprosessor
- ISO 100-6400 - utvidbart til 12800
- Seriefrekvens: 3,7 FPS
- Skjerm: 3" LCD med 1,04 mpix
- Eksponeringskontroll: +/- 5 stopp
- Ekstern mikrofoninngang
- FullHD video med 30, 25 og 24 FPS