Gå til sidens hovedinnhold

Her er alle kameranyhetene

Slipper 9 kameraer på en gang.

Når Canon to ganger i året har sine store produktslipp så gjør det ingenting halvveis, men de slipper alt av nyheter på en gang, og årets litt tidlige vårslipp er ikke noe unntak: Hele 35 nye produkter ser dagens lys i dag – hvorav 9 er kompaktkameraer.

Toppmodellen allerede lansert
For de som leser utenlandske blogger kan det kanskje se ut som det mest spennende produktet er PowerShot SX1 IS som er et kompakt monster med 10 megapiksels oppløsning som er i stand til å ta opp video i FullHD-oppløsning og som har 20x optisk zoom tilsvarende imponerende 28-560 mm med blender f2.8-5.7.

Dette kameraet er ikke en del av den norske lanseringen, for dette ble faktisk tilgjengelig på markedet her i landet i begrenset opplag før jul.

Spesifikasjoner (PDF)

Skikkelig undervannskamera
Derimot er det et par andre kompaktkameraer som er verdt å få med seg. Det ene er PowerShot D10, som er Canons første forsøk på å lage et støtsikkert kamera som er vanntett ned til 10 meter.

Canon mener at dette er et av de første kameraene på markedet som ikke gjør kompromiss på bildekvaliteten selv om det er vanntett og støtsikkert, noe som en del andre vanntette produkter på markedet har gjort.

På bekostning av utseende
Uten å ha sett bilder tatt med det nye kameraet, så tror vi på dette, men det betyr ikke at de ikke har gjort et kompromiss: For mens for eksempel Olympus’ harhuaskameraer kanskje ikke har markedets beste bildekvalitet, så ser det i det minste ut som et vanlig kamera. Det gjør ikke D10. Her har man åpenbart bygget en innpakning rundt et vanlig kamera, og det er klart større enn Olympus’ modeller.

Så får det heller være opp til hver enkelt om hvordan de prioriterer bildekvalitet opp mot størrelse og utseende.

D10 skal tåle fall på 1,22 (!) meter, det skal være frostsikkert ned til 10 minusgrader og har en bildebrikke på 12,1 megapiksler. Skjermen er på 2,5 tommer.

Spesifikasjoner (PDF)

En ny serie
Et annet meget spennende produkt er det helt nye produktet PowerShot SX200IS, som i bunn og grunn er et superzoomkamera (12x) med vidvinkel (tilsvarende 28 mm) i overraskende kompakt utførelse. Kameraet er utstyrt med 12,1 megapiksels bildebrikke, bildestabilisator (4 steg kompensasjon), 3 tommers skjerm og mulighet til å ta opp HD-video (720p).

Canons nye «Smart Auto»-funksjon er også tilstede, som i bunn og grunn er en funksjon som gjør kameraet bedre i stand til å velge hvitbalanse, fargeinnstillinger og andre ting i forhold til hva som er optimalt til enhver tid basert på 16 forskjellige forhåndsdefinerte innstillinger. Denne funksjonen finner du forøvrig på alle kameraene i dette slippet.

Spesifikasjoner (PDF)

Tynneste Ixus så langt
Et annet spennende produkt er det nye Ixus 100 IS, som skal være det tynneste Ixus-kameraet som er laget så langt med en tykkelse på 18,4 millimeter. Også dette er utstyrt med den samme 12,1 megapiksels bildebrikken som de andre kameraene, bildestabilisator og 3x optisk zoom og et display på 2,5 tommer. Og HD-opptak er også en mulighet på dette kameraet.

Spesifikasjoner (PDF)

Ellers har Canon lansert en rekke litt mindre interessante kameraer rent teknisk, men som ikke er noe dårligere av den grunn. Blant annet Ixus 95 IS, som erstatter storselgere Ixus 85, PowerShot A1100/A2100 IS og en ny nesten-toppmodell i Ixus-serien som har fått navnet Ixus 990 IS – som utrolig nok er et billigere kamera enn Ixus 980 IS. Det mest interessante med dette kameraet er trolig at det har 5x optisk zoom – i tillegg til en del spennende effekter når du tar bilder.

De fleste produktene kommer i butikken i slutten av mars.

Kommentarer til denne saken