Gå til sidens hovedinnhold

- Cappelen vasket penger for finanstopp

Hans Eirik Olav tiltalt for utroskap for 35 millioner kroner.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=_dZdlQ1s_t1dAQMsjgjydlePnq9fL6YfFCn88oQ7BCWUFQag8xonSNWM4jIF7bIHaxTh6l_OxJ33LpsTwqFynGEB7mSxRs2fR6jg-_aXu0n25Qs3T0T5W0qhltWGdLmFMuXUp8mAxqw&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Økokrim melder torsdag at de har tatt ut tiltale mot Hans Eirik Olav, som var styreleder i det børsnoterte selskapet Thule Drilling, som gikk konkurs høsten 2010.

Året etter ransaket Økokrim boligene til tre av toppsjefene i riggselskapet.

Nå er det klart at Olav er tiltalt for grov økonomisk utroskap og selvvask, hvitvasking av utbytte fra egne straffbare handlinger.

Utroskapsforholdet skal dreie seg om uberettigede overføringer av til sammen cirka 36 millioner kroner fra riggselskapet Thule.

I tillegg mener Økokrim at tiltalte har brutt merverdiavgiftsloven, aksjeloven, bokføringsloven og ligningsloven.

- Overførte til Cappelen
I tiltalen kommer det også frem at Olav skal ha brukt fengslede Gjermund Erik Cappelen sine kontoer i Sveits til å få ut penger.

- Blant annet skal han ha skjult utbytte fra straffbare handlinger ved å ha overført 740.000 dollar til sin egen konto. De skal så delvis ha blitt tatt ut kontant og delvis overført til xxx og Gjermund Erik Cappelen sine bankkonti i Sveits, for deretter å bli overført/overført til Hans Erik Olav, skriver Økokrim i tiltalen.

Nettavisen NA24 har tidligere skrevet om en sveitsisk megler som skal ha hjulpet Cappelen med å hvitvaske flere millioner kroner som han tjente på narkotika.

Her kan du lese intervjuet og hvordan narkomillionene skal ha blitt hvitvasket.

Megleren bekrefter nå at han mottok penger fra blant annet Hans Eirik Olav.

- Det stemmer at det kom inn en kommisjon for salg av en rigg i Dubai, fra blant annet Olav, sier megleren til Nettavisen NA24.

Jensen-saken
19. desember i fjor satte Asker og Bærum politikammer en stopper for Gjermund Cappelens innrømte narkoeventyr. Han skal ha smuglet så mye som 20 tonn hasj til Norge i løpet av en årrekke.

Gjermund Cappelen skal også ha vært politimannen Eirik Jensens informant siden 1990-tallet.

Forholdet mellom de to var svært nært, så nært at Cappelen skal ha bodd hjemme hos Jensen i noen uker på midten av 1990-tallet, da Cappelen prøvde å bli kvitt sitt heroinmisbruk.

Les: Hevder Jensen var delaktig i smugling av 20 tonn hasj
Les også: - Jensen hjalp med å smugle hasj i årevis

36 svarte milliarder flagget hjem
Norske skattemyndigheter har de siste årene opplevd en strøm av rike nordmenn som har flagget hjem sine svarte formuer etter at det i 2007 ble åpnet opp for å gi dem skatteamnesti.

Totalt har mer enn 1.100 personer flagget hjem over 36 milliarder kroner, samt 1,6 milliarder kroner til inntektsbeskatning. Sveits og Luxembourg topper listen over land der pengene skjules, ifølge Skatteetaten.

Årsaken er at risikoen for å bli tatt er nå mye høyere enn tidligere, da flere og flere land samarbeider om å utveksle bankopplysninger, blant annet Sveits.

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken