(SIDE2:) 13. mai åpner Leonardo DiCaprio og Carey Mulligan filmfestivalen i Cannes med Baz Luhrmans «Den store Gatsby» etter Scott Fitzgeralds store roman.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

- Sprø audition
Filmen er en nyinnspilling, men med Luhrman bak kamera, er forventningene skyhøye. Mulligan spiller rollen som Gatsbys store kjærlighet, Daisy Buchanan, mens DiCaprio er Gatsby. Tobey Maguire er Tom, mannen som forteller historien om den store millionæren Gatsby og hans dekadente liv.

Carey Mulligan forteller i et intervju med The Telegraph at hun aldri trodde hun kom til å få rollen fordi auditionprosessen tok henne helt på senga.

- Som regel er det du og ett kamera og en castingsjef. Her var det tre kameraer, et 3D-kamera og Baz Luhrman med et håndholdt kamera. To fotografer tok bilder av hele prosessen, jeg hatet det jeg hadde tatt på meg og jeg tenkte «hva gjør jeg her?», forteller Mulligan.

SJEKK OGSÅ:Hun blir hetest i 2010
Den slemme forførelsen
En stjerne er født

- Daisy, ro deg ned
Mulligan sier hun opplevde det hele som fremmed og skremmende til Leonardo DiCaprio begynte å prøvespille scenene sammen med henne.

- Han hvisket ting til meg som «Daisy, ro deg ned», «Daisy, jeg elsker deg», han hjalp meg veldig mye.

Mulligan konkurrerte om rollen med Scarlett Johansson, Natalie Portman og Keira Knightley som alle prøvespilte. Hun fikk rollen for flere år siden, men arbeidet derfra har tatt tid.

- Leonardo snudde seg mot meg og sa «vel, jeg antar det er slik det føles å jobbe med det neste store», og etter det var det egentlig et ganske lett valg, har Baz Luhrman sagt.

LES SIDE2s tidligere intervju med Carey Mulligan: Hater å bli fotografert