Alle elsker Carina!

Bare spør sambygdingene i Burfjord i Kvænangen, skriver avisa Nordlys .

Nordlys gjorde det. Ingen ser noen grunn til å kritisere NRKs sportsanker Carina Olset for å ha kastet klærne i mannebladet «Mann».

Fikk pepper

Olset har fått pepper etter at hun lot seg avbilde lettkledt og i undertøy.

Nordlys-redaktør Danny Pellicer skrev i en kommentar:

«Jeg skjønner utfordringen i å krysse Grønland på ski, hoppe i strikk eller seile jorda rundt i ei jolle. Det er mulig jeg har gått glipp av noe, men har ikke eksemplene overfor en noe høyere vanskelighetsgrad enn å stå på kne, holde på ei dyne og stirre inn i et kamera – selv om alt gjøres samtidig?»

Les hele kommentaren her.

Hjemme i Burfjord blåser sambygdingene av kritikken.

- Carina er en flott og sporty jente. Hun er voksen og må få lov til å gjøre det hun ønsker, sier Dag Åsmund Farstad.

Stolt av Carina

Han er aktiv i skigruppa til Burfjord IL, og husker Olset som en ivrig skigåer i barne- og ungdomsårene.

- Vi er stolte av henne, og liker spesielt godt at hun stiller opp for bygda. Det gjør hun når hun er hjemme på besøk, sier Farstad.

Rita Boberg, leder for kulturskolen i kommunen, synes ikke det noe galt i at Olset viser fram sine kvinnelige sider i et mannfolkblad.

Hyggelig jente

- Hun er en søt, og ikke minst en kjempehyggelig jente. Carina er positiv og jordnær og ikke minst glad i hjemplassen sin. Alt dette setter vi selvsagt pris på. Vi er glade i Carina. Det kan du trygt skrive.

- Bildene i Mann er så uskyldige at det mener jeg alle fint kan leve med, sier Boberg, som inviterer Olset hjem til det tradisjonsrike Burfjordrennet.

- Vi har et godt skimiljø her, faktisk ble stafettlaget vårt nummer 13 under årets NM, og det var ekstra morsomt at Carina nevnte det under sending i studio.

Kaster klærne

Bygdeentusiast Berit Kaasen Bjørholdt fnyser av det kun kaller negative, moralske holdninger.

- Vi fra Kvænangen er ikke som andre. Her gjør vi hva vi vil. Det koster oss ikke en kalori å vrenge av oss underbuksa og å hoppe i sjøen. Folk må ikke ta livet så tungt.

Kaasen Bjørholdt er overbevisst om at hadde en av Olsets mannlige kolleger kastet klærne, ville ingen reagert.

- Dette handler ikke om sette spørsmålstegn ved egen integritet. Dette er ingenting å skamme seg over. Vi må la flotte jenter som Carina gjøre som de vil.

Overdrevet

Heller ikke Hans Jørgen Emaus, undervisnings- og kulturleder i Kvænangen kommune, ser ingen grunn til å hisse seg opp over Olsets modell-stunt.

- Er ikke dette flotte bilder da? I den grad hun har fått kritikk, er den sterkt overdrevet. Carina er en sterk jente som alltid har gått sine egne veier. Det liker vi. Selvsagt støtter vi henne, sier Emaus.

Les flere saker om Carina Olset på nordlys.no.