Oslos ordførerkandidat for Frp, Carl I. Hagen, har vært i kraftig vind etter at han i et intervju med Nettavisen i helgen satte spørsmålstegn ved politiets ressursbruk i saken mot massedrapsmannen Anders Behring Breivik.

- Jeg setter et spørsmålstegn ved om man nå i lang tid skal bruke 100 politifolk til å etterforske en oppklart kriminell handling, når det er massevis av kriminalitet som blir henlagt, begrunnet med mangel på ressurser, sa ordførerkandidaten.

Etter intervjuet har det haglet med kritikk mot ordførerkandidaten. Blant annet mener SV-leder Kristin Halvorsen at Hagen med disse utspillene hadde diskvalifisert seg som ordfører i Oslo.

Men Hagen er ikke en mann som gjennom karrieren er kjent for sine nyanserte utspill, mer eller mindre knyttet til Frps partiprogram. Her har vi tatt for oss 15 av hans drøyeste uttalelser fra 80-tallet og frem til i dag.

Alenemødre som ved uansvarlig livsførsel har seg selv å takke for at de har kommet i denne situasjonen, får i dag for mye hjelp fra det offentlige. En kvinne som for eksempel blir gravid i ung alder med flere menn og velger å bære fram barna, må selv ta konsekvensene.

Carl I. Hagens famøse utfall mot alenemødre under valgkampen i 1989. Uttalelsen kvalifiserte til en oppføring i boken «Verdens dummeste sitater».

HTML EMBED

Økonomer mener mye rart om ting de ikke har greie på, for eksempel økonomi.

Carl I. sitt svar til VG i 2002 da økonomer kritiserte Frp for en uansvarlig politikk.

HTML EMBED

Hadde det ikke vært for innvandrere hadde det ikke vært boligkrise i Oslo.

Carl I. Hagen i sin tale under valgkampåpningen i Oslo 1999, referert av NTB i Dagbladet 15. august samme år.

HTML EMBED

Politikere og byråkrater er den nye overklassen i Norge. Det er en overklasse som vokser ved stadige flere toppbetalte politikere i kommuner og fylker. De lar folket svi, men lar seg selv gå fri.

Frp-lederen gikk til frontalangrep på myndigheter og medpolitikere under et landsmøte på slutten av 80-tallet. Aftenposten rapportere fra stevnet under tittelen «Politikerne, den nye overklassen» den 16. april 1988.

HTML EMBED

Mange politikere ser på velgerene som sine undersåtter. Politikerene skal jo være velgerenes representanter. Vi ser her et klart mønster: garasjesaken, politikerlønn, partistøtte, stortingsrepresentanters reisevirksomhet og politikernes rommelige statspensjoner. Det kan ikke fortsette slik. Ledere må gå foran med det gode eksempel.

Hagen i intervju med Aftenposten ved høstsesjonens slutt, i 1986.

HTML EMBED

Når pengene er bevilget, er de ikke lenger skattebetalernes penger.

Hagens svar til NRK i 2006 om hvorfor Frp har brukt skattepenger til å betale cruise for Frp-ektefeller.

HTML EMBED

Det er ingenting å feire at man er homofil. Vi heterofile har da aldri feiret vår legning. Denne tiljublingen av homofile er nedbrytende for samfunnet vårt. Man kan nesten få inntrykk av at det er bedre å være homofil, enn heterofil. Det synes jeg er veldig trist.

Carl I. Hagen i et intervju med Dagbladet 24. juni 2005, i forkant av EuroPride i Oslo.

HTML EMBED

Noen har sagt at det som nå skjer er begynnelsen på tredje verdenskrig. Fundamentalister overtar land med befolkningsstrømmer over landegrensene. Etterhvert skjer opptøyer, som vi nå ser i Frankrike. Det snakkes om 30 000 rekrutterte selvmordsbombere.

Via Aftenposten etterlyser Frp-formannen i november 2005 en bedre beredskap mot muslimsk fundamentalisme i Norge etter opptøyene i Frankrike og stadig nye selvmordsbombere rundt i verden.

HTML EMBED

Innvandringen må begrenses, og da først og fremst den fremmedkulturelle.

Carl I. Hagen understreker slagplanen i samme Aftenposten-intervju som over.

HTML EMBED

Innvandrere i Norge må lære seg norsk. Det samme bør spanjoler i Spania gjøre, hvis de vil jobbe med nordmenn.

Carl I. Hagen under en tale i april 2006 til Frp-tilhengere i Alfaz del Pi, Spania, ifølge Dagbladet .

HTML EMBED

Ytringsfriheten var underordnet respekten for krigsherren, voldtektsmannen og kvinnemishandleren Muhammed som myrdet og aksepterte voldtekt som erobringsteknikk.

Hagen tilspisser forholdet mellom etnisk norske og hele det muslimske samfunnet i Norge i sin bok «Ærlig talt».

HTML EMBED

Ethvert parti som støtter dette i Norge i dag, ville miste mange stemmer, slik det også ville vært tilfellet i USA. Ideen er fremdeles i en tidlig fase. Det blir en hard kamp. Ideen blir latterliggjort, selv om den er korrekt.

Carl I. Hagen om legalisering av narkotia, i sin tale til verdenskonferansen til International Society of Individual Liberty (ISIL) i San Francisco, sommeren 1990.

HTML EMBED

Det gamle SV var nyttige idioter for kommunistene i Moskva. Dagens SV er nyttige idioter for Saddam Hussein.

Frp-leder Carl I. Hagen i et kraftfullt oppgjør med SV i Aftenposten 23. februar 2003.

HTML EMBED

Integreringen er problematisk, og jeg frykter et muslimsk flertall i Norge om det fortsetter, med sharialover og det som verre er.

Hagen hadde flere gullkorn på lager under talen i Alfaz del Pi, Spania, ifølge Dagbladet.

HTML EMBED

Et samfunn uten etniske minoriteter er et samfunn i harmoni.

Hagens aksiom fra Dagsavisen 4. september 1997.