Gå til sidens hovedinnhold

Carlsen og Nouri fra Melløs til Georgia

MELLØS (vif.no): Lørdag var den ferske a-lagslærlingen Fredrik Carlsen med på å snu trenden med juniorlaget. Mandag drar han til Georgia med lagkamerat og VIF-lærling Amin Nouri for å kvalifisere Norge et steg nærmere EM-sluttspill.

- Vi skal møte Latvia, Georgia og Nederland og må komme blant de to beste for å komme til neste kvalifiseringsrunde som spilles til våren. De beste lagene derfra går til EM-sluttspillet neste sommer, sier Carlsen til vif.no.

Midtbanespilleren ble tatt ut på G18-landslaget for første gang i sommer, men virker nå å være inne i varmen. Turneringa i Georgia er hans tredje samling på rad.

- Jeg føler at jeg har lagt ned en del arbeid og innsats for å spille meg inn i elleveren. Vi har spilt fire kamper etter at jeg kom med. Jeg har startet to av dem og kommet inn som innbytter i to kamper.

I Georgia får han selskap av en annen Vålerenga-spiller. Amin Nouri er tatt opp fra G17-landslaget der han har vært en av bærebjelkene sammen med Harmeet Singh og Kristian Brix.

Dueller mot Moss
Både Carlsen og Nouri spilte interkretskamp mot Moss lørdag ettermiddag. Vålerenga vant 2-0 uten å briljere.

- Det var en veldig humpete bane så vi måtte spille på en annen måte en vi gjør på kunstgress. Det ble mindre finspill her, forteller Carlsen.

- Vi ble litt for stillestående når vi selv hadde ballen og slo for mye på fot. Der må vi bli bedre.

Moss lå lavt og sammen med en dårlig bane bidro det til en tett kamp med mange dueller.

- Vi har ikke vært gode nok i duellspillet den siste tiden, så vi hadde kanskje godt av en kamp som denne. Jeg synes vi demmet godt opp når Moss hadde ballen. Vi stod opp i duellene og de kom til få store sjanser.

- I og med at vi hadde såpass god kontroll bakover følte jeg meg ganske sikker på seier da vi fikk 1-0. Defensivt var dette en solid kamp.

Trener med a-laget
Sammen med Amin Nouri og Bardh Shala har Fredrik Carlsen lærlingkontrakt med Vålerengas a-lag. Det betyr flere tøffe treninger med robuste seniorspillere.

- Det er alltid en utfordring å gå opp et nivå, men jeg føler at det går bedre og bedre. Tempoet er høyere og de andre spillerne sterkere enn jeg en vant til, men med litt mer styrke tror jeg det skal gå bra fremover.

- Vi som har lærlingkontrakt må være på tærne hele tiden. Vi må vise oss frem.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album