(SIDE2): 31 år gamle estiske Carmen Kass har gjort stjernekarriere som modell, og har jobbet for nesten samtlige av verdens største motehusene, prydet sminkekampanjer og forsiden av Vouge. I vår har den svenske kleskjeden Lindex kapret henne som sin frontkvinne.

Kolleksjonen hun nå pryder for kleskjeden er inspirert av 1980-og 1990-tallet, og kombinerer både sterke farger og milde pasteller.

- Vi valgte Carmen fordi hun fremhever plaggene våre på en fantastisk flott måte. Som modell er hun enestående og hun har en sterk utstråling. Det er også gøy at Carmen er fra Estland, ettersom vi har butikker i Baltikum og kommer til å ekspandere i Øst-Europa fremover, sier Hanne Leino, sjef for Lindex Norge, i en pressemelding om modellvalget.

Se bilder av kolleksjonen nederst i saken!

Veteran
Carmen er allerede en veteran i bransjen. Hun ble oppdaget da hun var 14 år, av en italiensk modellspeider i hjembyen Tallinn. Ifølge Carmens modellprofil på supermodels.com var hun allerede i gang med å bli frøken Estland, men hun syntes det virket langt mer lukrativt å fly til Milano for å prøve seg på catwalken.

Hun var 18 år da hun flyttet til Paris, og karrieren tok av for fullt. Carmen fikk pryde forsidene til ulike utgaver av Vogue, Numeró og Elle. I 2000 ble hun kåret til «Model of the Year» på VH1/Vogue Fashion Awards.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Distinkt gange
31-åringen har gått catwalk for designere som Valentino, Chanel, Dior, Anna Sui, Alberta Ferretti og Louis Vuitton - for å nevne noen. Og hun er berømt for sin sterke signaturgange.

Gangen gjorde sitt til at Carmen både fikk gå først og sist under en rekke motevisninger, og gjorde henne også rik. Ifølge modellbyrået fikk hun for noen år siden hele 200.000 dollar for hvert catwalkshow.

På midten av 2000-tallet gikk Carmen mer over til kampanjer, og ble ansiktet utad for diverse parfymer, sminke og klesmerker som Versace, Gap og Michael Kors ville ha henne som frontkvinne.

Men hun går fortsatt motevisninger, til tross for at hun er i en alder der modeller gjerne pensjonerer seg - men hennes kule gange er fortsatt ønsket av alle de største designerne.

Se video av Carmens år på catwalken under!

HTML EMBED

3132