Gå til sidens hovedinnhold

Besvimte av utmattelse

Bloggeren Caroline Berg Eriksen åpner opp om vanskelig fortid etter bikinikritikken.

(SIDE2:)«I kjølvannet av den siste tids mediehysteri angående bikinibilder og kropp, ønsker jeg å dele noe med dere», skriver Norges mest leste blogger, Caroline Berg Eriksen (24) på sin blogg i dag, mandag.

For kort tid siden fikk jenta bak bloggen fotballfrue.no kritikk etter at hun la ut bikinibilder av seg selv. VG hadde en sak med bikinibildene av Caroline i en leopardmønstret bikini, og hun fikk krass kritikk av blant andre blogger Linnea Myhre og ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Selv understrekte 24-åringen den gang at hun ikke er syk.

- Jeg ser virkelig ikke problemet. Poenget med disse bildene var å vise fram en nyinnkjøpt bikini til leserne, sa hun til Side2.

Nå velger likevel Caroline å åpne seg på sin blogg, og svare på kritikken. Hun forteller om en tøff periode i livet. Hun innleder dagens innlegg med å understreke at jenter bør være fornøyd med seg selv, og ikke tenke for mye på vekt og utseende.

Litt lenger ned i innlegget kriver Caroline om en periode i livet som hun beskriver som svært privat.

«På bloggen er jeg personlig, men aldri privat. Likevel kommer kanskje en tid hvor jeg må tråkke litt over denne grensen. Som i dag. For min egen del startet det da Mary Kate og Ashley Olsen var mye i media. 2006. De hadde akkurat fått sin stjerne på walk of fame, og jeg hadde akkurat blitt singel etter tre år sammen med den personen jeg var overbevist om var min livs kjærlighet. Som den eneste venninnen i gjengen, flyttet jeg alene til Oslo. Alt var nytt, jeg var knust og forferdelig sårbar. Etter bruddet følte jeg meg alt annet enn attraktiv. Jeg var overbevist om at det var noe galt med meg. Hvorfor ble det slutt mellom oss? Var jeg ikke bra nok? Det at jeg bodde alene gjorde ikke saken bedre, og mat ble mindre og mindre fristende»

Dreide seg om tynne kjendiser
Caroline innrømmer videre at hun på denne tiden var mye på internett, og opprettet en slags dagbok på nett, som utelukkende dreide seg om lite mat og altfor tynne kjendiser.

«Det verste er at jeg kunne gå en hel dag på nesten tom mage, kanskje spiste jeg litt frukt. Den gangen følte jeg at dette var veien til min lykke. Jeg tok så veldig feil. »

Det som bloggeren omtaler som en ond sirkel endte med at kroppen en dag sa stopp etter mye trening og lite mat. Caroline besvimte, og ble innlagt på Diakonhjemmet sykehus. Det ga henne en vekker.

«Jeg vet ikke hva jeg skal kalle denne perioden av livet mitt. En flukt fra virkeligheten, kanskje. Rett etterpå traff jeg Lars-Kristian og alle bekymringer forsvant. Jeg var hodestups forelsket igjen, følte meg attraktiv, og ikke det grann usikker. Mat ble både hyggelig og nødvendig, og bilder av altfor slanke kjendiser var ikke lenger et fokus for meg.»

Den kjente bloggeren opplyser at hun ønsker at folk skal vite at det er mulig å komme seg ut av noe som kan være starten på noe farlig. Hun skriver at hun i dag er frisk, og mener hun har et sunt fokus på kosthold og trening. Hun påpeker også overfor leserne sine at de bør være stolte av seg selv.

«Med tanke på denne korte perioden i livet mitt, er det utrolig vondt for meg når enkelte beskylder meg for å ikke være normal eller frisk. Jeg håper dere det gjelder kan forstå hvorfor jeg blir så lei meg når slike kommentarer kommer nå, og at dere kan respektere at det faktisk er mulig å være glad i mat»

Det lyktes ikke Side2 å komme i kontakt med Caroline Berg Eriksen mandag kveld.

- Hysteri rundt mat
Det var i begynnelsen av juni at Caroline la ut bikinibilder av seg selv på bloggen. Hun fikk kritikk på grunn av sin slanke kropp, og folk mente det kunne gi feil signaler til leserne.

Bakgrunn: - Jeg er ikke syk

Kommentarer til denne saken