Gå til sidens hovedinnhold

- Ingen kropp er riktig eller feil

Fotballfrua har samlet nærmere 100 norske kvinnekropper.

(SIDE2:) - Jeg ønsker å gjøre dette fordi jeg synes fokuset samfunnet har på hva som er en «normal» kropp, er feil. Hvem bestemmer hva som er normalt? Sier Caroline Berg Eriksen til Side2.

På sin blogg «Fotballfrue» postet hun mandag et innlegg med 95 jenter i bikini. Jentene har selv sendt inn fotografier til bloggeren.

Personlige bilder
Tanken bak innlegget er en hyllest til kvinnekroppen.

- Jeg har lyst til å ha fokus på helse og sunn livsstil i stedet for på kroppsfasong. Det er helse som er viktig, det å være aktiv og spise sunn mat. Alle kvinner kommer i forskjellig utgave, ingen kropp er riktig eller feil, påpeker Caroline.

«Under er altså et knippe av Norges kvinner, nærmere bestemt 95 bilder. Blant disse er kvinner som har funnet igjen treningsgleden og som fortsatt jobber med å finne livsstilen som passer dem, her er kvinner som har slitt med spiseforstyrrelser, men som har kommet seg tilbake igjen, her er kvinner som aldri før ha vist seg i bikini, kvinner som har opplevd store endringer på kroppen etter fødsler, men som likevel elsker kroppen sin, og kvinner som bare ville dele seg selv med andre. De eneste fellestrekkene er at alle er opptatt av helse fremfor fasong, og at alle er stolte av den de er, av sin kropp. Vi er så flotte!» skriver hun på bloggen.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)

Møtte motstand
Caroline blogger mye om trening, kosthold og mote, og har tidligere fått kritikk for nettopp fokuset på kropp. Da hun la bilde av seg selv i bikini i fjor sommer, fikk hun kritikk av andre bloggere og ernæringsfysiologer. Kritikken gikk ut på at hun ikke burde legge ut lettkledte bilder fordi hun er så tynn – noe som kan gi feil signaler til unge lesere, mente blant andre ernæringsfysiologen som uttalte seg i VG.

På den tiden svarte Caroline på kritikken med å understreke at hun er sunn. Hun påpekte også at hun alltid har vært slank, og at hun elsker å trene. I tillegg stilte hun spørsmålstegn rundt hvorfor hun da skal dekke seg til?

Lei presset
For en uke siden la Caroline ut innlegget som handler om å være seg selv. Da skrev hun at hun er så lei av presset fra samfunnet.

«Som jeg har sagt så veldig mange ganger før, men som jeg ikke kan få sagt ofte nok: Alle kvinner er forskjellige. Vi kommer i alle størrelser. Jeg har min kropp, du har din, venninnen din har sin, og sånn er det. Men vi er alle unike, og jeg vil ikke gjemme meg fordi noen mener at min kropp er "slankere enn normalen". For hva er “normalen”, og hvem bestemmer hva som er normalt?»

«Og nå til poenget mitt: Du skal heller ikke føle at du må gjemme deg. Du skal glede deg til du endelig kan ligge på stranden i en liten bikini. Det viktigste du kan fokusere på, er helse» skrev hun videre.

Og deretter kom oppfordringen til bloggleserne. Hun ønsket å samle flotte jenter fra Norges land, med mål om sammen å vise at kvinner kommer med ulik form og fasong, ifølge Caroline.

Innellegget resulterte i over 100 innsendte fotografier, og bloggeren er fornøyd med responsen.

- Responsen på innlegget hittil har vært kjempebra, og det gjør meg glad. Det var jo det som var meningen, sier hun.

Kommentarer til denne saken