(SIDE2): I helgen har debatten nok en gang rast rundt blogger Caroline Berg Eriksen og hennes ektemann Lars-Kristian Eriksen etter at de to ble anklaget for å ha skrevet kommentarer under falskt navn på egen blogg.

Lars-Kristian innrømte overfor VG at det var han som stod bak de falske kommenarene.

Netthets

Mandag har Caroline lagt ut et innlegg på bloggen sin hvor hun prøver å belyse saken fra deres side.

«Det gjør vondt å bli utsatt for nettmobbing hver eneste dag. Det gjør vondt å tenke på hva som blir sagt og skrevet av folk som tror de kjenner oss, men som ikke engang er i nærheten. Det gjør vondt at andre mennesker ønsker å begrave meg, for det har de skrevet igjen og igjen, og jeg kan fortsatt ikke skjønne hvorfor», skriver hun i innlegget.

Bloggeren beskriver hvordan hun siden 2010 har opplevd en økende grad av anonym netthets, og at de som driver med dette ser ut til å ha utviklet et sterkt hatforhold til henne.

Tør ikke være hjemme alene

«Antall sider om oss og vår familie på Kvinneguiden og andre anonyme forum er sikkert oppe i et femsifret antall, og vi har hatt advokater på saken for å beskytte vår nyfødte datter og oss selv, uten å lykkes med å stoppe hetsen. Folk spør hvorfor jeg ikke er alene hjemme lenger, vel, det tør jeg ikke.»

Ved flere anledninger har mennesker troppet opp på døra hennes hjemme i Siljan, noe hun finner ubehagelig.

«Hadde det ikke vært for gode naboer og politiet, så tør jeg ikke tenke på hva som kunne skjedd.»

Hun understreker at hun ikke ønsker å forsvare det ektemannen har gjort, men at hun håper leserne kan forstå hvorfor det skjedde.

«Jeg er heldig som har Lars-Kristian. Alt han vil er å beskytte meg. Det var han som fikk meg på bedre tanker den gangen jeg hadde et anstrengt forhold til mat. Han er min beste venn og støttespiller, han er mitt alt»

Eriksen innrømte at han hadde skrevet kommentaren etter at det den siste uken dukket opp rekke skjermdumper av kildekoder fra bloggen til Fotballfrue sammen med påstander om at Caroline Berg Eriksen har utgitt seg for å være fiktive personer og skrevet egne kommentarer på sin blogg.

Caroline Berg Eriksen ønsker ikke å gi ytterligere kommentar til Side2, og henviser til eget blogginnlegg.