Gå til sidens hovedinnhold

- Det finnes mange bedrevitere

Toppblogger og fotballfrue Caroline Berg Eriksen fnyser av janteloven. Nå blir hun Side2-blogger.

(SIDE2): Leser du bloggen hennes forstår du at hun er en travel dame. Ikke bare er Caroline Berg Eriksen (23) blogger på heltid, hun skviser også inn fem treningsøkter i uken, jobber som journalist, pleier vennskap, frekventerer på utallige events, er «hundemamma» til to små - alt i tillegg til «rollen» som fotballfrue.

Mer fra Side2. no: Besøk forsiden

- Her går det i fotball fra morgen til kveld, enten i form av TV-kamper, Fifa eller samtaler. Og jeg som egentlig ikke liker fotball. Men det har vokst på meg de siste årene altså, jeg var jo klar over hvem jeg giftet meg med, sier Caroline til Side2.

For i sommer giftet Caroline seg med LSK-spilleren Lars-Kristian Eriksen. Bryllupet ble nøye planlagt, og Caroline dokumenterte selvsagt alt på bloggen. Drømmebryllupet sto tre dager til ende på idylliske Hällsnäs herregård i Sverige.

Les også: Endelig ble hun fotballfrue

Norges nest største
Caroline startet å blogge i mai 2009 mens hun var i gang med avsluttende journalistikkeksamen, og hadde begynt å tenke på hva hun skulle skrive på dersom hun ikke fikk seg jobb med en gang. Da foreslo kjæresten at hun skulle begynne å blogge.

- Han foreslo at jeg kunne starte en blogg, noe jeg synes var ganske teit, men jeg hørte likevel på ham. Det viste seg å være ganske lurt, sier Caroline.

For i dag har Fotballfrue.no så mange lesere at den utgjør Norges nest største blogg. På bloggen deler hun sin hverdag og tanker om blant annet mote, skjønnhet, trening og kosthold med tusenvis av daglige blogglesere.

- Bloggen er som en heltidsjobb, for selv om jeg ikke skriver innlegg hele dagen, er det noe med det mentale som jeg aldri blir kvitt. Jeg tror ikke det går ett minutt uten at jeg tenker på bloggen, hva jeg kan skrive eller burde skrive.

Men hvor alle leserne kommer fra synes Caroline det er vanskelig å svare på. Likevel tror hun navnet Fotballfrue er noe som fenger og interesserer. Navnet kom hun på etter å ha vært med på VGTVs serie kalt «Fotballfruer».

– I tillegg håper jeg at jeg har så mange lesere fordi de synes at jeg skriver morsomt, interessant og nyttig. At bloggen er verdt å lese, og gøy å komme tilbake til, sier hun.

- Norge er preget av janteloven
Selv om bloggeren får mange positive tilbakemeldinger fra leserne, er ikke bloggingen alltid en dans på roser.

- Norge er forferdelig preget av janteloven, noe jeg ikke er fan av i det hele tatt. Dersom du stikker deg ut fra folkemengden, er det fort gjort å bli så hardt tråkket på, at du bare har lyst til å gjemme deg. Dette er noe jeg mener unge jenter i dag ikke må bry seg om. Det er viktig å våge og være seg selv, det er i hvert fall noe av det jeg prøver å formidle gjennom bloggen min, sier Caroline.

Hun understreker at hun ikke tar til seg kritikk som ikke er konstruktiv, men innrømmer at i dårlige perioder kan det være vondt å få stygge kommentarer.

- Det finnes så mange bedrevitere, og folk som skal rette på alt mulig, som alltid finner feil i noe av det jeg tar bilder av, skriver eller gjør. Men jeg prøver heller å tenke på alle rundt meg, venner og familie. De kjenner den ordentlige Caroline, og vet hvem jeg er. Det er så mange som tror at de kjenner meg fordi de leser bloggen min, men leserne må aldri glemme at det de leser og ser på bloggen, kun er et lite utdrag av livet mitt. Jeg slipper de riktignok ganske tett innpå, men aldri helt inn, sier Caroline.

Selvstendig
Når Caroline nå skifter fra sin gamle bloggplattform på blogg.no til Wordpress som Side2-blogger er det med spenning og glede for at hun nå står mer fritt.

- Jeg synes det er viktig å ikke være avhengig av noen bloggplattform dersom en ønsker å være en seriøs heltidsblogger. Mulighetene er mange når en står på egne ben. Ved å bytte bloggplattform håper jeg også å få med meg litt flere lesere, og kanskje til og med noen i en annen aldersgruppe.

Besøk Carolines blogg på Fotballfrue.no.

Kommentarer til denne saken