Gå til sidens hovedinnhold

- Fotballfrue bor i Andeby, kjører Donaldstyle og er naken fra livet og ned!

Rumpeforsiden til Det Nye får kraftig kritikk.

(SIDE2): Denne uka har fremsiden til den nyeste utgaven av Det Nye vakt stor oppsikt.

Det er den kjente bloggeren Caroline Berg Eriksen som er forsidepike, iført kun en grå genser, og krone på hodet.

Tittelen til bildet er: «Tatt med buksa nede?».

- Henger ikke på greip

Bildet kan vekke assosiasjoner av realitystjernen Kim Kardashian som viste frem sine former på fremsiden til Paper Magazine ifjor der målet ifølge magasinet selv var å «få Internett til å bryte sammen».

Nå er det derimot bakdelen til Caroline Berg Eriksen, også kjent som «Fotballfrue», som får oppmerksomhet her hjemme i Norge.

Blant annet så har blogger og skribent Suzanne Aabel lagt ut et bilde på sin Instagramkonto der hun skriver følgende:

«Hahahahhaha!!!! Omg!! HVORFOR FIKK JEG IKKE MED MEG DETTE FØR NÅÅÅÅÅÅÅ??? Helgen er redda. Året er redda! Fotballfrue bor i Andeby, kjører Donaldstyle og er naken fra livet og ned!»

Aabel sier til Side2 at hun synes forsidebildet ikke henger på greip.

- Det som er trist bare er at Det Nye og Caroline selv tror at det er humor - festlig eller artig eller tøysete eller hva pokker de mente hensikten var, mener Aabel.

- Jeg synes bildet er vemmelig og kjedelig om hverandre. Pen jente med fin rumpe vil snakke ut om flau ting. Stiller naken fra livet og ned? Å bli tatt med buksa nede gir meg assosiasjoner til å rive opp en dodør på jobb for du må tisse så sitter sjefen din der og driter og har glemt å låse døra.

- Vet det vil vekke oppsikt

Den frittalende bloggeren sier at forsiden minner henne om den gangen Fotballfrue la ut et bilde av seg selv i bare undertøyet fire dager etter at hun hadde født.

- Og hun vet at når hun flekker ræv på forsiden av et jenteblad, så vil folk gå av skaftet. De burde satt henne på en dass med buksa rundt anklene. DET hadde jeg ledd av.

Aabel sier hun ikke skjønner budskapet til bladet uansett hvor mange ganger hun leser redaktørens begrunnelse.

- Jeg ser bare en naken rumpe. Det er det samme budskapet de sender ut hele «motebladgjengen.» Nemlig at de driter i mote og aller helst vil ha nakne damer OVERALT. Nakne damer med «idealkropper» og noe på hjertet. Atter en gang antyder disse glossy magasinene at det er udelt positivt å spille på sex.

Redaktør i Det Nye, Karine Thyness, har følgende å si om Aabels kommentar:

- Jeg vet ikke hvor jeg skal begynne, hvis jeg skal gå inn i Aabels argumentasjon her. Hun er forutinntatt i sine beskrivelser av det hun selv kaller «motebladgjengen», så det er ingen overraskelse at hun dermed vil se og tolke forsiden vår i sitt eget, negative lys, sier Thyness til Side2.

- Det er ikke sikkert at våre poenger bak bildet og tekstene i denne utgaven kommer godt nok frem, det vil jo responsen fra leserne vise. Men det er i alle fall sikkert at du har mindre spillerom til å tulle med kropp dersom du er motemagasin, kvinne, eller aller verst; når du er typisk pen og slank. Da skal du tåle å bli kalt «vemmelig», svarer Det Nye-redaktøren.

Desperate?

Stylist og Side3-blogger Storm Pedersen har også reagert på rumpeforsiden til Det Nye. På Facebook spør han om magasinbransjen er blitt desperate og mener forsiden minner mer om bladet ViMenn.

I tillegg har klesdesigner Tina Haagensen har delt Storm Pedersen sitt bilde og mener at både Caroline Berg Eriksen og Det Nye «skriker total desperasjon».

- Dette er IKKE det jeg forbinder med fashion eller god smak. Trender kan fascinere, inspirere og provosere. Mote og stil er mangfoldig og har gitt oss mye informasjon om samfunn og historie. Og ikke minst nyskaping. Hva skal dette gi oss? Og hjelper dette oss som "er i motebransjen" og er seriøse, å bli tatt seriøst? skriver motedesigneren på Facebook.

Caroline Berg Eriksen har ikke svart på Side2s henvendelser fredag ettermiddag.


Kommentarer til denne saken