(SIDE2): «De siste dagene har jeg observert at det har vært en del støy rundt et bilde av en rumpe», skriver Lars-Kristian Eriksen på Facebook.

Han er gift med toppbloggeren Caroline Berg Eriksen, tidligere kjent som «Fotballfrue».

Denne uken har det florert av saker om bloggeren, etter at hun stilte med rumpa bar på forsiden av kvinnemagasinet Det Nye.

BAKGRUNN: Her tar Fotballfrue en Kim Kardashian

Både redaktør i Det Nye, og Caroline, har fått kritikk for forsidebildet, hvor hun er iført kun en grå genser, krone på hodet og bar rumpe. Deres tanke var å spille på humor, med tittelen «Tatt med buksa nede».

Nå tar Carolines ektemann henne i forsvar, og spiller videre på bildet som har vært «overalt» denne uken.

- Observert en del støy rundt bildet

Tirsdag denne uken delte Lars-Kristian en video i sosiale medier:

«De siste dagene har jeg observert at det har vært en del støy rundt et bilde av en rumpe. Noen har tydeligvis blitt støtt av dette bildet, og det virker som det har vært en veldig tøff periode for dem. Jeg har derfor, så godt jeg kan, forsøkt å unngå denne rumpen og bildet av den.

Dessverre gikk det ikke så bra i lengden, og i går møtte jeg den brutale virkeligheten. Jeg vil bare si at jeg nå for står reaksjonene, og at jeg bare kan tro og håpe at jeg så snart som mulig kan fortrenge disse opplevelsene og komme tilbake til hverdagen», skriver han blant annet på Facebook.

Møter kritikk i sosiale medier

Det er i septemberutgaven av Det Nye at Caroline stiller på forsiden, i tillegg til intervju og bildeserie inne i bladet.

Den først assosiasjonen gikk til realitystjernen Kim Kardashian, som stilte med rumpa bar i magasinet Paper i fjor. Ifølge magasinets egen begrunnelse for rumpebildet var målet «å få Internett til å bryte sammen».

Deretter kom kritikken i sosiale medier. Blant andre reagerer skribent, journalist og blogger Suzanne Aabel.

- Det som er trist bare er at Det Nye og Caroline selv tror at det er humor - festlig eller artig eller tøysete eller hva pokker de mente hensikten var, mener Aabel.

- Jeg synes bildet er vemmelig og kjedelig om hverandre. Pen jente med fin rumpe vil snakke ut om flau ting. Stiller naken fra livet og ned? Å bli tatt med buksa nede gir meg assosiasjoner til å rive opp en dodør på jobb for du må tisse så sitter sjefen din der og driter og har glemt å låse døra.

Også bloggeren Pappahjerte skrev om coveret, under tittelen «Dette er helt ræva!»

- Mindre spillerom som pen

Det Nyes redaktør, Karine Thynes, mener imidlertid coveret og bildeserien er ment humoristisk.

- Det er ikke sikkert at våre poenger bak bildet og tekstene i denne utgaven kommer godt nok frem, det vil jo responsen fra leserne vise. Men det er i alle fall sikkert at du har mindre spillerom til å tulle med kropp dersom du er motemagasin, kvinne, eller aller verst; når du er typisk pen og slank. Da skal du tåle å bli kalt «vemmelig», svarer Det Nye-redaktøren.