Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ikke syk

«Fotballfrua» mener bildene av henne ikke er anorektiske.

(SIDE2): Da superblogger og «fotballfrue» Caroline Berg Eriksen (24) la ut bikinibildene sine på bloggen, tirsdag, ante hun lite om at det skulle bli så mye ståhei.

- Jeg ser virkelig ikke problemet. Poenget med disse bildene var å vise fram en nyinnkjøpt bikini til leserne, sier hun til Side2.

Hun mener det er de samfunsskonstruerte normene som er feil.

- Hvorfor skal vi ha et ideal å strekke oss etter? Alle må få være slik de er uten at det skal være riktig eller galt.

- Blogglesere er for unge
VG har onsdag en sak der bildene av Caroline Berg Eriksen i en leopardmønstret bikini, får krass kritikk av blant andre blogger Linnea Myhre og ernæringsfysiolog Tine Sundfør.

Myhre mener Eriksen bør være forsiktig med å legge ut bilder som dette fordi hun er så tynn.

- Man påvirker andre og man bør tenke seg godt om før man publiserer lettkledt bilder og kostholdstips - spesielt med en så stor leserskare. Jeg utelater kosthold- og treningstips fra min egen blogg, de fleste som leser blogger er for unge til å forstå, sier hun til avisen.

Carlone Eriksen mener det er stor forskjell på Linnea Myhre og henne selv.

- Hun har jo slitt med spiseforstyrrelser og vært åpen om dette. Jeg er sunn og frisk. Dessuten har jeg lest på Myhres blogg at hun blant annet spiser en lefse om dagen, så jeg syns ikke hun er den rette til å uttale seg om dette.

I VG-saken uttaler også ernæringsfysiolog Tine Sundfør seg om bildene, som i utgangspunktet bare skulle vise en bikini.

- Hun misbruker sin posisjon og skaper hysteri med tanke på trening, kosthold og mat.

Hun mener bildene i ytterste konsekvens kan oppfordre til anoreksi. Det mener Eriksen er å trekke det vel langt.

- Lettkledte slanke jenter fins det overalt. Jeg tror nok ikke jeg alene oppfordrer til anoreksi, sier Berg Eriksen til Side2. Folk ser forskjellige ut og dette er min kropp.

Tilhenger av lavkarbo
Om kostholdstipsene mener hun oppskrifter på et fettrikt kosthold ikke vil skade noen.

- Jeg legger ikke ut annet enn oppskrifter på et kosthold som inneholder mye fett på bloggen min.

Caroline Berg Eriksen er tilhenger av det såkalte LCHF kostholdet (Low Carb High Fat) som innebærer en stor mengde fett og proteiner i kosten.

Hva synes du om bildene til Caroline? Si din mening i kommnentarfeltet under.

- Ikke kroppen til en frisk person
Fotballfruas blogglesere har imidlertid også reagert på bildene av en sylslank Eriksen i blogginlegget «Mine bikinier 2011».

En av leserne mener hun bør være forsiktig med å legge ut bilder av kroppen så avkledt.

«Føler at du representerer et litt smalt kroppsideal, og som storblogger må man jo faktisk tenke på påvirkningskraften man har på leserne. Digger blogginnleggene dine om trening osv, de inspirerer! Men akkurat hvordan kroppen blir seende ut av sunn trening og spising varierer veldig, og derfor bør ikke det være noe viktig og poengtere. Heller ikke at du er str XS. Den viktigste inspirasjonen er de gode tiltakene du gjør for å leve sunt, ikke hvordan du blir seende ut.»

Her er Carolines svar;

«Jeg synes det er synd at jeg skal måtte dekke meg til fordi du mener jeg ikke ser sunn ut. Jeg ER sunn. Jeg har alltid sett ut som dette. Jeg elsker å trene, og en gevinst av dette er en slank kropp. Jeg kommer til å poste bilder av meg selv i bikini i løpet av sommeren, fordi det er normalt å gå i bikini. Hvilke bloggere poster ikke bilder av seg selv i bikini om sommeren, eller når de er på ferie? Det er helt normalt. Bloggen er en del av meg, sånn ser jeg ut. Sånn er det bare. Det finnes tusenvis av bloggere som gjør akkurat det samme, for ikke å snakke om magasiner som poster bilder av jenter i bikiniseriene som florerer nå. Hvorfor skal jeg dekke meg til når det er så åpent andre steder?»

Les noen av de andre kommentarene her:

«Du må jo ha et problem, det der er ikke kroppen til en frisk person. bare fordi du har smurt deg inn i brunkrem så ser det ikke så ille ut! Uff uff! Du trenger hjelp Caroline!» skriver en.

Flere kommer også med skryt av både kropp og bikini:

«For en kropp! Og nydelige bikiner, likte spesielt den med dyreprint :)»

«Du er langt fra normal, Caroline. Eller dvs, langt fra gjennomsnittlig. Kroppen din er sinnssyk og langt bedre enn gjennomsnittet! Du ser virkelig smashing ut! :) Skulle ønske jeg hadde din disiplin! ;)»

«Stilige bikinier!! Jeg falt helt for en fra h&m som var rødrutet, som sånn syltetøyglass fra Nora hihi Har egentlig veldig lyst på en i dyreprint også, men vet ikke helt om jeg tør å gå med det :p Også må jeg jo bare si: Dæven (!!!) for en kropp du har! ;)»

Kommentarer til denne saken