(SIDE2:) Lørdag er det klart for Michael Jackson-aften på «Skal vi danse».

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Elena Bokoreva Wiulsrud og Carsten Skjelbreid har inkorporert flere av Jacksons signaturdansetrinn i sin showdance til klassikeren «Bad», men om sportsankeret skal prøve seg på en moonwalk, vil de ikke avsløre. Ikke enda.

Skummel video
Men at Carsten har sansen for den avdøde popstjernens musikk, er det ingen tvil om.

- Den aller første kassetten jeg kjøpte var faktisk «Thriller», tilbake i 1982. Faktisk fem år før Elena ble født. Jeg husker at «Billy Jean» og «Beat it» var store favoritter, men det var mest oppstyr rundt selve «Thriller» og den skumle videoen, mimrer 37-åringen.

NRK nektet nemlig å sende den kontroversielle musikkvideoen til å begynne med. Men som et kompromiss mellom fansen og statskanalen ble «Thriller» vist én gang, ved midnatt.

- Og da fikk jo ikke vi tiåringer være oppe, så jeg fikk ikke sett den. Men noen av de eldre hadde fått lov og de fortalte om påfølgende mareritt og terror for nattesøvnen. Dermed var legenden om «Thriller»-videoen født, ler han.

Sliter med friheten
Nå er det ikke derimot «Bad» han og Elena skal danse til, og han forteller at showdance ikke er bare bare.

- Det vanskeligste er nok at det ikke er noe fast mal. Det er ikke heelturns og slike ting, bare freestyle. Jeg liker nok best å følge strenge instrukser, sier han.

- Samtidig sliter vi litt med et løft. Elena skal gå fra å stå på gulvet til å løftes 230 centimeter opp i luften i løpet av et sekund eller to. Det er ganske ekkelt første gang du prøver det, for du aner ikke hvor mye du må ta i.

Se Carsten og Elenas Jackson-moves

HTML EMBED
video_embed(12836,1);

Med all denne øvingen er det ikke til å forhindre at Jacksons tekst etter hvert setter seg fast i hjernen, og Carsten har faktisk tatt det på seg å analysere «Bad» på sin egen danseblogg, litt som man gjorde på ungdomsskolen.

- Det han egentlig synger er jo faktisk en ganske puslete tekst. Det er vel egentlig rytmen og videoen som gjør den bad. Egentlig kunne teksten være skrevet av André Bjerke, mener dansefavoritten.

Ligner ikke
Selv om det er Jackson-tema i «Skal vi danse» er det heldigvis for deltakerne ikke snakk om en imitasjonskonkurranse. Men Carsten tror at flere av meddanserne hans kunne ha hevdet seg hvis det var.

- Jeg tror Mia hadde klart det helt fint. Hun er jo entertainer og har danset mye. Hallvard er også mye flinkere enn det jeg trodde. Kanskje det hadde vært meg som ville slitt mest?

Favoritter
Carsten og Elena har vært favoritter til å vinne årets «Skal vi danse» i ukevis, noe de ikke nødvendigvis tror er en fordel.

- Jeg tror nok folk kan ta det så for gitt at vi går videre at de heller stemmer på andre, sier Elena. Hun tror kanskje fanskaren deres består mest av unge kvinner som liker Carsten.

- Jeg aner ikke hvem det er som stemmer på oss. Jeg håper det er fordi de synes vi er flinkest til å danse. Det blir jo litt annerledes nå, da vi er kommet til en fase der dommerstemmene ikke teller så mye, sier Carsten.

Allikevel bekymrer han seg ikke nevneverdig for å ryke ut.

- Det er jo bare lek og moro dette her, og ryker vi, så ryker vi. Elena har i hvert fall bevist at det er mulig å lære hvem som helst å danse, ler han.