Gå til sidens hovedinnhold

Mafia på stiletthæler

Arvtakerne til «Sex og Singelliv» lever opp til hypen.

Cashmere Mafia – USA 2007. Sjanger: drama. Med Lucy Liu, Miranda Otto, Frances O'Connor, Bonnie Sommerville og Julian Ovenden

Etter at «Frustrerte Fruer» og «Sex og singelliv» ble braksuksesser, har TV-serier med kvinnelige hovedroller dukket opp som paddehatter over hele den amerikanske TV-industrien. Alle sjangrer skal lages og alle miljøer skal beskrives ut ifra kvinners ståsted. Noen ganger funker det, andre ganger lurer du på om ikke TV-studioene lever i en slags kvinnerus. En detektivserie, for eksempel, blir ikke nødvendigvis revolusjonerende fordi detektivene tilfeldigvis er kvinner.

Kvinner med makt
«Cashmere Mafia» er uten tvil en kvinneserie. Den handler om fire bestevenninner som studerte sammen, og som nå jobber i prestisjetunge stillinger innen fire forskjellige forretningsområder. Det tette vennskapet, og den store kontaktflaten gjør at jentene av noen blir betegnet som «The Cashmere Mafia».

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

I motsetning til mange av de nye kvinneseriene, kan «Cashmere Mafia» forsvare kvinnevinklingen. Kvinner i maktposisjoner i Manhattans forretningsstrøk er relativt nytt, og livet de lever er både fascinerende og underholdende.

Stressende
Mens vi undret oss over at jentene i «Sex og Singelliv» noensinne fikk tid til å arbeide mellom alle cocktailpartyene, er det enda mer utrolig at jentene i «Cashmere Mafia» får tid til å gjøre noe som helst annet enn å være på jobb. Med Blackberryen alltid tilgjengelig, er dette beinharde forretningskvinner som allikevel fremstår som utrolig sjarmerende og varme mennesker. De skal sjonglere jobb, forhold, barn og hverandre i en evig tidsdans, som til tider kan bli en smule stressende å se på.

Hovedrolleinnehaverne gjør en kjempejobb, med Lucy Liu i spissen. Her får hun spille en helt normal kvinne, rimelig langt fra de karikerte rollene hun tidligere har spilt i «Ally McBeal» og «Kill Bill». Hun får følge av australske Miranda Otto, som vi kjenner fra «Ringenes Herre», britiske Frances O'Connor og Bonnie Sommerville kjent fra blant annet «The O.C.» og «NYPD Blue». Dette stjernelaget hever serien flere hakk og de er veldig troverdige i rollene.

For smarte jenter
I tillegg er disse jentene mye mindre fjasete og fjollete enn de vi kjenner fra for eksempel «Frustrerte Fruer». «Cashmere Mafia» er blitt beskrevet som «Sex og Singelliv» for den tenkende kvinne, og det kan jeg for så vidt være med på. Det er de samme folkene som står bak, og de har hentet inn manusforfatteren bak blant annet 80-tallsklassikeren «Working Girl».

Men selv om «Cashmere Mafia» er mer jobbrelatert og litt mindre fjollete, er det absolutt ikke tregt og kjedelig. Her er det kjappe replikker, kvinnelig list og intriger og kjærlighetsproblemer så det holder. Historiene og karakterene er engasjerende og sjarmerende, og hele pakken er egentlig bare flott. Jeg er så absolutt en fan.

Se «Cashmere Mafia» på TV3 mandager klokken 21.30

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs