Cannes (SIDE2: ) Mens hun i disse dager har tredd i brynjen som Lady Marion i ”Robin Hood”, har Cate Blanchett også et annet liv. Den australske filmdronningen driver The Sydney Theatre Company sammen med ektemannen Andrew Upton.

I fjor spurte hun Liv Ullmann om hun ikke kunne tenke seg å regissere henne i Tennessee Williams ”En sporvogn til begjær”.

Sannhetssøkende
- Liv er som et sannhetssøkende missil. Det mest overveldende med opplevelsen var hele ensemblefølelsen vi hadde. Og så tok vi det fra Australia til New York, som jo er hjemstedet for stykket. Det var nervepirrende, men responsen var fantastisk. Jeg jobber gjerne med Liv igjen, sier Cate Blanchett da kollega Bergensavisen fikk tak i mikrofonen under den store pressekonferansen i Cannes.

Les: Ikke glem kysset, Cate!

Brynje i plast
Den elegante damen, hvis mann skal ha sagt at han ville skille seg fra henne om hun lot seg plastikkoperere, viste i Cannes at hun så visst ikke lar seg pille på nesen. Heller ikke av en tøffing som Russell Crowe.

- Jeg ville egentlig være Robin Hood, sier hun, mens Russell Crowe mumler noe om at Ridley nektet henne hans lærbukser.

- Ridley Scott ønsket ingen hjelpeløs kvinne og det passet meg bra, sier hun.

Siste nytt fra Side2? Sjekk forsiden her!

Blanchett tok sin del av grovarbeidet og svinger sverdet – i brynje.

- Men den var laget av plast, sier hun.

Det var derimot ikke den fantastiske kjolen som Cate Blanchett bare på den røde løperen senere på kvelden. Kjent for sin helt egne stilsans, stilte Blanchett i en kjole av nå avdøde Alexander McQueen. Kjolen er fra hans høstkolleksjon.

McQueen tok livet av seg i februar, et dødsfall som moteverdenen fremdeles sørger over.

Barna først
Cate Blanchett, som bor i Australia, hadde en morsom tid under innspillingen av Robin Hood. Det hadde også henne og Uptons to eldste sønner. Og det er viktig for Blanchett.

- Etter at jeg fikk barn, har hvor lange dager og hvor lenge innspillingen pågår definitivt vært en viktig faktor, har hun sagt.

Og Blanchett la til ville ryktene om at Crowe i en periode både skulle spille Robin Hood og sheriffen av Nottingham i en tidligere versjon av filmen.

- Hvordan var egentlig det der? spurte hun.

- En misforståelse. Vi sa at uti filmen ville Robin endre seg. Og dermed trakk noen journalister konklusjonen at det var snakk om flere roller, forklarte Crowe.

HTML EMBED