(SIDE2:) Sir Ian McKellen tar igjen på seg rollen som Gandalv i de to «Hobbiten»-filmene. Også Andy Serkis, som spilte Gollum, er knyttet til prosjektet.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Britisk skare
Nå har en annen «Ringenes Herre»-kjenning takket ja. Cate Blanchett gjentar rollen som alvedronningen Galadriel.

Regissør og produsent Peter Jackson har plukket en rekke britiske skuespillere til «Hobbiten». Martin Freeman tar hovedrollen som Bilbo og Ken Stott, her hjemme kjent som inspektør Rebus, skal spille i filmen.

Persbrandts store rolle
Enda mer kjent og nesten lokalt er Mikael Persbrandt. Hans deltakelse har vært ryktet lenge og nå er den bekreftet.

Persbrandt skal spille Beorn.

- Rollen som Beorn er en ikonisk rolle, og Mikael var vårt førstevalg. Vi bestemte oss første gang han leste for rollen, sier Peter Jackson i en pressemelding.

Mikael Persbrandt må derfor forberede seg på litt tid på New Zealand til neste år. Beorn er, som navnet klinger i nordiske ører, en mann som har evne til å forvandle seg til en bjørn. Han er høyere en Gandalv og siden han er en som endrer form, har han dyr som sine tjenere. Beorn hjelper Gandalv og Bilbo på deres vei.

Premieren på den første filmen er julen 2012. Begge filmene kommer i 3D, men den «ekte» sorten, altså at de filmes med 3D-kameraer og ikke blir konvertert i etterkant fra vanlig 2D.