(SIDE2:) Blanchett (39) gleder seg til å sette opp teaterstykket sammen med Liv Ullmann (70).

- Liv og jeg er veldig spente på å jobbe sammen. Vi begynner med prøver i juni, sier Hollywood-stjernen til VG.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Kjenner hverandre
«En sporvogn til begjær» er Tennessee Williams' berømte teaterstykke. Det ble filmet med Vivien Leigh og Marlon Brando i 1951.

Sammen med sin ektemann Andrew Upton er de artistiske ledere av Sydney Theatre Company og har hanket inn selveste Liv Ullmann. De tok over teatret i 2007.

Cate Blanchett skal spille Blanche Dubois og forteller at hun gleder seg veldig til rollen.

Blanchett har truffet Ullmann mange ganger, så de kjenner hverandre fra før.

Ville ha Blanchett i film
Cate Blanchett var et av navnene i Liv Ullmanns «Et dukkehjem» om denne skulle bli film. Filmprosjektet strandet, men de to har holdt kontakten.

Teaterstykket blir Liv Ullmanns første teateroppsetning.

Blanchett og Upton skal tidligere ha uttalt i en pressemelding at de synes det er strålende å ha en visjonær, krevende og åpenbar kunstner som Liv Ullmann ved roret.

I april i fjor fødte Cate Blanchett sin tredje sønn, men allerede et par uker etter fødselen var hun tilbake på jobb.

5. desember i fjor fikk Cate Blanchett sin egen stjerne på Hollywood Walk of Fame.

Spiller mot Pitt
Blanchett er for tiden aktuell i «Den fantastiske historien om Benjamin Button,» hvor hun spiller mot selveste Brad Pitt.

Les også: Brad Pitts syke ansikter

Filmen handler om Benjamin Button (Brad Pitt) som blir født gammel. Etter hvert som årene går, blir han yngre og yngre. Til slutt er han like gammel som sin far og i eldre-yngre dager møter han en kvinne som han forelsker seg i (Cate Blanchett). Problemet er bare at Benjamin ikke slutter å ynges, og når kona blir eldre, mister han interessen.

Benjamin Buttons spesielle situasjon gjør at han blir involvert i en rekke hendelser på verdenskartet gjennom hele sitt liv, som den spanske borgerkrigen.