Gå til sidens hovedinnhold

Dette er bloggernes sommer- favoritter

Vi åpner skapdørene til feriegarderobene

(Side2): Det er fortsatt juli, vi er midt i fellesferien, og ikke minst i feriemodus. Mens en del nordmenn setter kursen mot varmere strøk for å sikre seg sol og sommer velger andre å feriere i hjemlandet Norge. Side2 sine motebloggerne Elise Gabrielsen, Lene Orvik og Cathrine Heienberg skal henholdsvis feriere i både Norge og utlandet i sommer. Vi gir deg deres feriegarderobe.

Maxikjolen

- Maxikjoler i lette stoffer og glade farger er et av mine nøkkelplagg i feriegarderoben. De er behagelige og krever veldig lite styling, derfor er de helt perfekte til late sommerdager, sier Heienberg.

Magetoppen,

Lene Orvik sverger til skjorts, skjørt og ikke minst magetoppen.

- I år som i fjor er det er lette plagg. Til New York og Miami pakket jeg med meg mye basic, som kunne kombineres til forskjellige plagg, og også kjoler og skjørt til kveldene. Men nøkkelplaggene må vel være dongerishorts, miniskjørt og magetopper. Det har jeg plenty av i garderoben i år, sier Orvik.

Pynter seg mer i utlandet

En ting bloggerne har til felles er at de pynter seg mer på ferie i utlandet enn på ferie i Norge.

- Jeg pynter meg kanskje litt mer i utlandet, men ellers kler jeg meg ganske likt. Jeg er veldig glad i kjoler og skjørt i lyse farger, åpne sandaler og accessoirer i gull, sier Heienberg.

Været i moderlandet er en utfordring for Gabrielsen, spesielt hva gjelder valg av sko.

- I Norge vil det jo mest sannsynlig være kaldere, så hjemme vil antrekket være bygget opp rundt jakken og vesken. I utlandet er jeg mer kreativ, bruker farger, og de mest spesielle skoene jeg har i skapet. Det er ikke ofte jeg får brukt de høyhælte skoene mine i Norge, spesielt når Bergen har så mye brostein og regn, sier Gabrielsen.

Lene har gjort unna utenlandsferieringen og tilbringer nå resten av sommeren i Norge.

- Her går jeg nesten bare i sporty klær til fjellturer og lignende, samt litt mer avslappet som skjortser i bomull, store t-sjorter, converse og joggeklær. Akkurat nå oppholder vi oss på en holme, så det blir mange komfortable antrekk. I utlandet var jeg mye mer pyntet, fordi vi var mye mer ute blant folk. Der gikk det i antrekk med skjorts, skjørt, kjoler og høye hæler, sier hun.

Årets destinasjoner

- Favorittdestinasjonen om sommeren er familiehytten i Kristiansand. Ingenting slår norsk sommer ved sjøen. Jeg har allerede vært i Frankrike og Barcelona samt et par storbyturer denne sommeren, så nå gjenstår bare Sørlandet, som alltid er det store høydepunktet, sier Heienberg.

Gabrielsen vil ikke røpe sin neste destinasjon.

- Jeg reiser helst til et varmt sted. Hvor jeg skal er foreløpig hemmelig, men det blir til flere kontinenter, sier Gabrielsen som nettopp ferierte på stillehavsøygruppen Hawaii. Du kan lese hennes Waikiki miniguide her.

Orvik har allerede tatt turen til flere av verdens kontinenter i år.

- Jeg reiser helst langt, når jeg først skal en stund på ferie. Mexico, Maldivene, NYC, Dubai, Miami og Cannes er mine favorittreisemål akkurat nå. I år har jeg vært i Egypt, Miami, New York - og så skal jeg en tur til London nå. Ellers har jeg bare lyst til å være hjemme. Norsk sommer er best! konstaterer hun.

Lokal inspirasjon

- Jeg blir inspirert av landene jeg drar til, sier Gabrielsen.

Under ser du noen eksempler på hvordan natur og kultur reflekteres i Gabrielsens valg av antrekk.

Komfortabelt reiseantrekk

- "Comfort is key" når jeg reiser, men jeg liker å pynte meg litt også. Jeg reiser som oftest i Conversesko og minimalt med accessoirer så det ikke blir så mye styr i sikkerhetskontrollen, men jeg reiser gjerne i en behagelig maxikjole, eller et skjørt kombinert med en lett bluse, sier Heienberg.

Gode sko er en fellesnevner.

- Jeg reiser alltid i gode sko, joggebukse og en stor genser. Uten BH. Herregud, jeg skal jo tross alt sitte på et fly i minst 8 timer i strekk. Og så videre på transfer. Jeg forstår ikke hvordan damer orker å sitte på et fly i 12 timer med full sminke, skinny jeans og pumps, sier Gabrielsen.

Orvik pynter seg gjerne på reise, men kun hvis hun skal korte avstander.

- Jeg liker å pynte meg når jeg reiser, men bare om jeg skal reise kort. Skal jeg på en lengre flytur, reiser jeg i converse eller sandaler, maxikjoler, joggebukse eller lignende. Mest mulig komfortabelt, takk.

Reklame

Ny grillpakke: - Den beste barbecuesausen vi har smakt

Kommentarer til denne saken