Gå til sidens hovedinnhold

Klare for Kilimanjaro

Eventyrer Cecilie Skog og tidligere NRK-journalist Karine Næss Frafjord tar med venninner for å bestige Kilimanjaro.

Ideen om å finne på noe sammen ble til da Skog og Næss Frafjord syklet Nordsjørittet i juni. Ikke lenge etter hadde de samlet en gjeng med damer de liker for å reise på ekspedisjon til 5895 meter høye Kilimanjaro i Tanzania, skriver Rogalandsavis.

Jentene drar fra Stavanger i morgen tidlig. De skal bestige Afrikas høyeste fjell, og har et TV-team fra NRK med for å filme det hele. Resultatet skal bli et «Ut i naturen»-program.

Skog på tur med søsteren
Seks av de ni turvenninnene var i går, torsdag, samlet hjemme hos Kathrine Sømme. De er klare for en ren jentetur, minus en mannlig kameramann, til Kilimanjaro.

- Dette blir bare fantastisk. En tur med bare skjønne jenter. Jeg gleder meg veldig til å sette meg på flyet i morgen, og være i gang med turen, sier Skog.

Hun har allerede vært på Kilimanjaro fire ganger, og er den eneste med skikkelig fjellturerfaring i gjengen.

Skog får dessuten med seg sin søster på langtur for første gang.

- Det blir veldig kjekt. Vi har jo vært på fjellturer sammen før, men ikke lange turer sånn som denne, understreker hun.

«Vanlige» damer
Resten av følget har liten eller ingen erfaring med fjellet, men de tar det som en utfordring.

- Det handler om å trå ut av det vante vi har hjemme og gjøre noe ukjent. Vi er jo bare vanlige damer med mann og barn hjemme, sier Eivor Iversen Bø.

Jentene har vært i hardtrening siden august, men utfordringen vil være mer enn bare det fysiske.

- Jeg jobber på Elixia til vanlig så jeg er godt trent. Men jeg er nervøs for det andre. Jeg er skikkelig byjente, og har ikke gått opp noe høyt fjell før. Jeg har aldri sovet i telt, og så har jeg både flyskrekk og høydeskrekk, poengterer Sømme.

- Og så er det jo snakk om en gjeng på ni jenter på tur som skal fungere sammen som én gruppe. Alle skal finne sin plass og trives på turen. Jeg føler gjerne litt ekstra ansvar for det, sier Skog.

Seks dager opp, én ned
Gjengen planlegger å bruke-seks dager på de 4000 høydemeterne opp på Afrikas høyeste fjell. Nedstigningen skal ta én dag.

- Men turen i seg selv er overkommelig. Det er høyden som blir den store utfordringen, sier Næss Frafjord.

Når de nærmer seg toppen er det fare for å få høydesyke. Temperaturen vil synke fra 30 plussgrader ved foten av fjellet til ned mot 20 minus på toppen.

- Vi starter i shorts og ender opp med tre lag ull, hansker med varmeelement og dunjakke, sier den tidligere NRK-journalisten som nå er sjefredaktør for Babyverden.no.

På fjellturen stiller 45 bærere og guider for å bistå kvinnene.

- Det høres litt voldsomt ut, men det er ikke det med tanke på hva vi skal ha med oss. Det er flere telt, mat, soveposer, spisetelt, bord, stoler og klær, sier Næss Frafjord.

Og det er heller ikke billig å dra på en ekspedisjon som denne.

- Jeg har brukt opp shoppingbudsjettet mitt for i år, så dette blir et shoppingfritt år for meg, påpeker Iversen Bø.

Hele reisefølget består av Cecilie Skog, søsteren Monica Skog Ravn, Karine Næss Frafjord, Kathrine Sømme, Kitt Sandvik, Nina Sandvik Bashforth, Eivor Iversen Bø, Cathrine Gundrosen og Marianne Giörtz.

LES FLERE NYHETER FRA ROGALANDSAVIS.NO HER.

Kommentarer til denne saken