Gå til sidens hovedinnhold

Slik blir høsten på NRK

Kjendiskamp, situasjonskomedie, «Fylla», toppturer og jakten på lykke.

(SIDE2:Marienlyst) Onsdag var det høstlansering hos NRK.

Hos rikskanalen er det en rekke nye satsninger, i tillegg til at det kommer nye sesonger av allerede kjente program som Hva har du i bagasjen?, Gulrekka, Lindmo, De nominerte, Karl Johan, Downton Abbey, Lilyhammer og Broen.

Ailo Gaup debuterer
Blant de som debuterer som programledere på NRK er Ailo Gaup. I en gammel bunker utenfor Stjørdal i Nord-Trøndelag skal ti deltakere mellom 18 og 30 år kjempe mot hverandre.

- Det blir spennende, men også skummelt. Jeg har tross alt takket ja til å sende ti unge, spreke, friske og raske ungdommer inn i et mørkt og dystert fangehull for å prøve å lage underholdning, sier den tidligere motorcross-kjøreren Ailo Gaup.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

Vil inspirere til turgåing
Cecilie Skog skal gjennom sitt program Drømmeturen hjelpe mennesker til å gjennomføre turen de alltid har drømt om.

- Vi har gått frem ved å spørre folk om hvilken tur de alltid har lyst til å gjennomføre, men som de aldri har fått til. Vi har fått over 600 søknader, og vi har vektlagt hvorfor disse mennesken ikke har kunnet fått det til og deres livshistorie, sier Skog til Side2.

Skog forteller at overraskende mange ville det sammen, men at det også var de som hadde helt unike drømmer.

Iløpet av serien har Skog, sammen med turekspert Alexander Gamme, blant annet vært på Svalbard, Hardangervidda og i Jotunheimen.

- Dette er helt vanlige mennesker, og jeg synes at dette beviser at alle kan klare det. Jeg håper jeg inspirere folk til å gå flere tureri naturen. Det er ikke så vanskelig.

Hvilke utfordringer møtte du når du skulle med andre på tur?

- Jeg er jo vant til å være guide, så det gikk veldig fint. Men det er jo naturen som står for de naturlige utfordringene. Det kan være skader eller vær - du møter motstand uansett.

Her er noen av programmene du kan vente deg i høst:

Side om side
Møt Jonas og Maria, et urbant, middels trendy par som flytter fra Grünerløkka til et hus halvannen time fra Oslo. De etablerer seg på Granli, fjernt fra bråk og fristelser, og begynner å spare voksenpoeng med alt som det innebærer. Som så mange av oss erfarer de at livet ikke alltid blir akkurat som man planlegger det – og at mange uventede problemer og situasjoner kan oppstå i et nabolag.
Med Vidar Magnussen, Marie Blokhus, Tore Sagen, Pernille Sørensen, Charlotte Frogner og Jon Almaas
Premiere lørdag 7. september på NRK1, NRK TV på nett og mobil

Stjernekamp
I høst byr NRK på en ny runde med fjorårets seersuksess, en direktesendt musikkonkurranse der ti kjente, norske artister deltar. Artistene får jobbe med det beste Norge har å by på av musikkprodusenter, musikere, koreografer og dansere. Hver uke bedømmes de av et ekspertpanel bestående av Vinni og Mona B. Riise, samt en rullerende sjangerekspert. Etter ti episoder står én vinner igjen med tittelen Norges ultimate entertainer. Programleder er Kåre Magnus Bergh.
Deltakerne: Silya Nymoen, Espen Grjotheim, Helene Bøksle, Atle Pettersen, Agnete Johnsen, Hans-Erik Dyvik Husby, Mimmi Tamba, Vidar Johnsen, Elisabeth Andreassen og Eli Kristin Hanssveen
Premiere lørdag 7. september på NRK1, NRK TV på nett og mobil

Adils hemmelige dansere
En av Norges fremste dansere, Adil Khan, skal forvandle vanlige nordmenn til ekte streetdansere! Vi følger Adil i grensesprengende møter med frisører, kommuneansatte, vaskedamer, hockeyspillere, T-baneførere og ventilasjonsmontører. Ingen av dem kan danse fra før, og i all hemmelighet skal de trene og presses til det ytterste! Etter 3 uker skal de avsløre den store hemmeligheten, og vise dansen for sine nærmeste venner og familie. Vil de floppe totalt, eller seire over sine egne begrensninger?
Premiere i oktober på NRK1, NRK TV på nett og mobil

Lilyhammer 2
Tidligere mafiamedlem Frank Tagliano er fortsatt under vitnebeskyttelse i Lillehammer. Han driver den kuleste nattklubben i byen, og er småbarnsfar til to. Hans møte med farsrollen i Norge byr på stadige utfordringer som han må sjonglere med livet som kriminell. Samtidig som han får en gjeng fotballcasuals på nakken etter et mislykket bilsalg, kommer dokumenter som kan avsløre identiteten hans på avveie. Når man ikke tror at det kan bli verre, oppdager Franks tidligere mafiaallierte i New York at han er i live, og helvete bryter løs. Jo mer knyttet han er til Lillehammer, jo mer har han å miste...
Med Steven Van Zandt, Trond Fausa Aurvåg, Marian Saastad Ottesen m.fl.
Premiere i oktober på NRK1, NRK TV på nett og mobil

Norges tøffeste
Ailo Gaup debuterer som programleder i denne nye satsingen på NRK3, der vi skal kåre Norges tøffeste. I en gammel bunkers et sted i Norge skal ti deltakere mellom 18-30 år kjempe mot hverandre. De er unge, de er viljesterke og de tror de er udødelige. De møter sine fobier, grenser - og hverandre. Under store fysiske og psykiske påkjenninger må de kjempe seg gjennom oppgaver du aldri før har sett på TV. Hvem gir opp – og hvem blir Norges tøffeste?
Premiere i uke 41 på NRK3, NRK TV på nett og mobil

Drømmeturen
Mange nordmenn drømmer om å forlate hverdagen og dra ut i villmarka, men det kommer alltid noe i veien. Nå skal Cecilie Skog og Aleksander Gamme realisere folks turdrømmer. Fire deltakere skal motiveres til å svinge seg over langstrakte vidder og opp de bratteste fjell. Kaweh og Sharam går på ski på Svalbard, Kjersti tar med seg barna på padletur i Steigen, Tommy vil gå over Hardangervidda på ski, og Camilla skal bestige farens fjell i Jotunheimen.
Premiere 17. september på NRK1, NRK TV på nett og mobil

Fylla
Nordmenn drikker som tørre svamper, til tross for myndighetenes formaninger og foreldres advarsler. Alle vet at hjerneceller dør og at man kan bli alkoholiker av å drikke, men det blåser vi i. Men hva skjer egentlig når vi drikker? I seks episoder skal vi knuse myter om alkohol. Her får du vite alt du har lurt på om fylla, men ingen har villet fortelle deg! Programleder Ole er André Sivertsen.
Premiere i oktober på NRK3, NRK TV på nett og mobil

Dialektriket
Yasmin Syed tar oss med på en oppdagelsesreise i dialektriket Norge. Hva er det med disse dialektene? Hvorfor gjør de oss så stolte og glade, men samtidig så sinte og såre? Det blir et annerledes møte med den språklige galskapen i landet vårt. Parallelt med serien inviterer NRK alle til å stemme fram Norges beste dialektord. Aksjonen foregår på nett og på Facebook. Premiere i november på NRK1, NRK TV på nett og mobil

Oppdrag lykke
Møt fire vanlige mennesker som har ulike utfordringer, men samme mål – å bli litt lykkeligere. Ifølge forskning kan nemlig lykke læres. Gjennom 16 uker skal de lære metoder for å øke lykkenivået sitt. Men det krever hardt arbeid. Lisa Vivoll Straume er seriens ekspert og veileder dem på veien. Vil de lykkes?
Premiere i uke 38 på NRK1, NRK TV på nett og mobil

Norsk nok?
Før i tiden visste alle hva en nordmann var. Nå er det ikke så lett lenger. I det nye Norge bor vi tett, men adskilt. Hvor godt kjenner vi hverandre egentlig, og hva vil det si å være norsk i dag? Åtte Osloborgere med forskjellig etnisk og kulturell bakgrunn skal bo sammen, før de besøker hverandres liv.
Premiere i oktober på NRK1, NRK TV på nett og mobil

Vinn eller forsvinn
Unge idrettsutøvere lever med høye krav og forventninger, men det er ikke medaljer nok til alle. Er det treneren, foreldrene eller den håpefulle selv som har de største ambisjonene? Hva er det som motiverer de unge, og er det verdt innsatsen? Vi går tett på hverdagen til fem utøvere som satser på fotball, håndball, alpint, langrenn og cheerleading.
Premiere i uke 38 på NRK1, NRK TV på nett og mobil

Prosjekt perfekt
Hver dag blir vi eksponert for tips og råd fra media om hvordan vi skal leve det perfekte liv. Hva skjer når en helt vanlig jente tester alle livsstilsråd hun kommer over? Ida Fladen utforsker en verden av livsstilseksperter, råd, terapi og regler for hvordan man bør leve livet sitt. Klarer hun å bli perfekt på tre måneder?
Premiere uke 39 på NRK3, NRK TV på nett og mobil

Rådet
Rådet er klart for tv! Rådet skal i høst løse folkets store og små problemer. Programleder Siri Kristiansen og norske kjendiser skal bruke all den gode og dårlige livserfaringen de måtte ha for å løse dilemmaer og oppklare floker.
Premiere i oktober på NRK3, NRK TV på nett og mobil

Broen 2
Et gammelt lastefartøy på vei gjennom Øresund endrer plutselig kurs, og styrer direkte mot Øresundsbroen. Sjøfartsovervåkningen anroper fartøyet, men får ikke svar. Hva skjuler det seg om bord? Saga Norén og Martin Rohde skal nok en gang treffes på grensen mellom Danmark og Sverige.
Med: Sofia Helin, Kim Bodnia, Jacob Oftebro m.fl.
Premiere uke 39 på NRK1, NRK TV på nett og mobil

Kommentarer til denne saken