Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg var et skikkelig mobbeoffer

Rolf Kristian ble med Cecilie Skog til Galdhøpiggen for å motbevise mobberne.

EKEBERGRESTAURANTEN/(Side2): - Jeg har alltid vært en robust kar og det er noe jeg har fått høre mye. Alt det som jeg hører folk si om meg nå har jeg hørt før så nå tenker jeg ikke så mye over det, sier Rolf Christian Vabø Øren til Side2.

Vi møter han og de tretten andre deltakerne, fra TV 2-serien «Til toppen av Norge», som sammen med Cecilie Skog i fjor sommer bega seg ut på en ferd som startet i Kragerø og endte opp på Norges høysete fjell, Galdhøpiggen.

Som en kraftig bygd gutt var reisen spesielt tung for Rolf Christian, men de fysiske utfordringene blekner i forhold til hva den positive 25-åringen opplevde under oppveksten.

- Når jeg var yngre og vokste opp med dette her så var det utrolig tøft. Det er sånn at når man hører ting ofte nok så blir det en sannhet. Det er jo ikke sant, men hodet bearbeider det til at det er sant, sier Rolf Kristian.

- Det å høre at man er stor er veldig ubehagelig. Jeg var et skikkelig mobbeoffer på skolen og jeg måtte skifte skole på grunn av mobbingen, forteller han åpenhjertig.

- Veldig redd
I den nye programserien vil deltakerne sammen forsere en distanse, enten med eller uten støtte fra programlederen. Etter hver tur blir en av deltakerne sendt hjem, og Rolf Christian trodde lenge at han var en av de første som ville måtte takke for seg.

- Jeg var absolutt veldig bekymret for det. I første episode var jeg den siste som ble valgt på inn på et lag og jeg tenkt at om laget mitt tapte så ville jeg bli den første til å komme i duell. Jeg var veldig redd for det, forteller Rolf Christian.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Trøkke dette opp i trynet på dem
Både venner og familie ble overrasket da Rolf Christian fortalte at han skulle prøve å nå Galdhøpiggen med et kamerateam på slep.

Spesielt familien var redd for at han skulle blir framstilt på en negativ måte, og Rolf Christian legger ikke skjul på at en av grunnene til at han ble med på turen var for å bevise både for seg selv og andre at han kan oppnå akkurat det han setter seg som mål.

- En av tingene var å komme i bedre form. Men når du er stor så blir du litt uglesett og folk sier «Du klare ikke dette» og «Hvorfor har du meldt deg på dette, for du er ikke typen til å være med på sånt» og da tenkte jeg at det var en mulighet for meg å bevise at om man vil så kan man. Det er ingenting som stopper deg andre enn deg selv, sier Rolf Christian.

Han fortsetter:

- For min del tenkte jeg at hver dag ekstra jeg er med på turen så er det et lite slag til alle som ikke trodde på meg. Så kunne jeg trøkke dette opp i trynet på dem og vise dem at «Nei jeg er ikke så dårlig som du tror jeg er. Jeg kan gjøre akkurat det jeg vil om jeg føler for det». Jeg må slite litt ekstra enn alle andre, men jeg klarer det. Det er ikke sånn at jeg setter meg ned på bakbeina og tenker at dette klarer jeg ikke.

- Gøy å oppleve
Rolf Christian hadde i utgangspunktet meldt seg på «Robinsonekspedisjonen», men etter første intervjurunde hørte han ingenting fra produksjonsselskapet. Kort tid etterpå fikk han imidlertid en telefon med et tilbud om å komme på audition til den nye TV 2-serien, og Rolf Christian tok utfordringen på strak arm.

- Det var noe jeg ikke gjør til hverdags. Det blir mye kjøring og stillesitting på jobb så tur var ikke noe jeg var direkte vant til, så det var gøy. Bare det samholdet som utviklet seg i gruppen med en gang var helt utrolig. Det var gøy å oppleve. En ting er å se på, men det å oppleve det selv er veldig spesielt, sier Rolf Christian.

- Tungt på toppen
Han legger imidlertid ikke skjul på at det var en tung tur.

- Jeg merket at kondisen min var hakket verre enn fleste andres, men man må gjøre det aller beste ut av det, sier Rolf Christian.

- Det var mest utfordrende å komme seg opp i høyden. Fjellturene rett og slett. Jeg har jo en god del mer oppakning enn mange andre så jeg merket det når vi skulle opp på fjelltoppene. Det var tungt på toppen, fortsetter han.

«Til toppen av Norge» har premier på TV 2 onsdag 25.01. kl. 20:00.

Kommentarer til denne saken