Gå til sidens hovedinnhold

Celina ble gullgruve

Sterk salgsvekst fra kosmetikkgiganten Midelfart Sonesson.

Midelfart Sonesson økte omsetningen i årets første kvartal med nær 50 prosent til 446 millioner svenske kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Wilh. Sonesson kjøpte alle aksjene i Midelfart AS i fjor høst fra Celina Midelfarts eierselskap Midelfart Holding for å danne Nordens største helse - og velværeselskap. Midelfart Holding eier i dag rundt 27 prosent av aksjene i Midelfart Sonesson.

Og konsernsjef Lennart Nylander i Midelfart Sonesson er strålende fornøyd med tallene.

Doblet driftsresultat
Driftsresultat ble nær doblet fra 11 millioner i fjor til 20 millioner svenske kroner i år. Selskapet fikk et resultat før skatt på 13 millioner svenske kroner.

- Første kvartalet har gått etter planen, både salgsmessig og resultamessig. Gjennom kjøpet av Midelfart ved årsskiftet oppnådde vi en salgsøkning på nesten 50 prosent, sier Nylander i en kommentar til tallene.

Konsernsjefen opplyser at integrasjonsarbeidet mellom Norge og Sverige-Finland går bra.

Styrket i Health Care
- På markedet har vi nå to tydelige produktområder, «Health Care», det vil si egenpleie og legemiddelprodukter som i kvartalet sto for 72 prosent av omsetningen, og i tillegg «Personal Care» med hygiene og skjønnhetsprofdukter som stod for 28 prosent.

- Vi har innen helseområdet styrket vår posisjon i alle de tre salgskanalene, dagligvare, helsekost og apotek. I Norge har vi styrket vår posisjon innen skjønnhetsområdet med vellykkede lanseringer av hårprodukter fra Revlon, Charles Worthingtons og John Frieda. Dessuten lanserer vi den norsk dagligvarehandelen Finish, som har blitt positivt mottatt.

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn