Gå til sidens hovedinnhold

Celina tar tømmene

Celina Midelfart overlater styrelederstolen til Trygve Hegnar og blir selv daglig leder.

Totalt finnes det seks forskjellige Midelfart selskaper registrert i Brønnøysund. Omrokkeringen skjer i kosmetikk og helseimperiet Midelfart Holding som ble etablert i 1924.

NA24 - din næringslivsavis

Celina Midelfart går fra styreleder til ordinært styremedlem, og hun tar tilbake rollen som daglig leder i selskapet.

Fusjon i Norden
Midelfart Holding har en halv milliard i aksjekapital og på senhøsten i fjor ble det kjent at selskapet innfusjoneres i svenske Wilh. Sonesson for å danne Nordens største selskap for produksjon av helse- og velværeprodukter.

Midelfart Sonesson vil ha en omsetning på 1,9 milliarder svenske kroner og eies halvparten av hver av partene. Selskapet sitter på rettighetene til en rekke merkevarer innen helsesegmentet, som XL-1, Triomega, Atkins og Friggs.

- Celina Midelfart er på reise, og har således dessverre ikke anledning til å imøtekomme din henvendelse. Beklager så mye, sier hennes assistent Birgitte Gram Swensson på mail.

Venn av faren
Finansmannen og redaktør Trygve Hegnar var en venn av Midelfart-jentenes avdøde far. Han har vært rådgiver for familien og overtar nå dette sentrale vervet i familiebedriften som har vært drevet over fire generasjoner.

- Nei, det vil jeg ikke kommentere, sier Hegnar i en kort kommentar til NA24.

Finansmannen har flittig vært brukt som rådgiver og har kompetanse innen styrearbeid gjennom mange år.

Tok over selv
Celina Midelfart tok selv over styringen av selskapet i 2000 som 28-åring, som hennes far drev helt til sin død i 1995. Hun har i perioden styrt selskapet bort fra kosmetikk og over mot helse- og velværeprodukter. Hun har blant annet etablert en egen helsedivisjon med utvikling av egne produkter.

I denne perioden økte selskapet omsetningen med 28 prosent fra 420 millioner kroner til 539 millioner kroner.

Reklame

Kurs i dag: Disse boblene og vinene passer perfekt til 17. mai