(SIDE2): I kveldens episode fikk modellspirene i Top Model blant annet prøve seg som skuespillere, i regi av Ray-Kay, og de gjorde en fotoshoot i ørkenen hvor de skulle portrettere dommedag. Meningen var å se om de gjenværende jentene kunne vise frykt og desperasjon i bildene sine.

Dommer og supermodell Siri Tollerød sa på forhånd at hun synes innsatsen hadde vært laber.

Celina-Therece Mørch Honningsvåg (20) var en av dem som fikk dårlige tilbakemeldinger av dommerne.

- Du har fått beskjed om at det er dommedag, og der står du, det ser jo ikke ut som om du mye fortvila, sa Donna Ionna.

- Dummeste jeg har hørt

Selv følte Honningsvåg, som tidligere den uka hadde vunnet skuespillerutfordringen, at hun kunne gjort det bedre om hun hadde fått beskjed om å være mer skuespiller enn modell.

- Jeg følte at jeg fikk mer reaksjoner på at jeg skulle forme kroppen min, i forhold til mange av de jentene som fikk beskjed om at de skulle late som om de var på et sett. Jeg føler at jeg kunne gitt 150 prosent mer om jeg hadde fått den beskjeden, sa hun.

- Når du jobber på modelljobber, er det aldri under like forhold, svarte Erik Asla.

- Det du sa nå er noe av det dummeste jeg har hørt, sa Donna Ionna.

Til slutt var det 20-åringen som måtte reise hjem, da det sto mellom henne og Ayla Svenke (18). Og Hamar-jenta står fortsatt på sitt.

- Jeg ble ekstremt irritert og sint på selve greia. Jeg fikk beskjed om å posere, mens de andre fikk beskjed om at de skulle være skuespillere. Da vi kom tilbake til huset etter fotograferingen, og jeg hørte hva de andre hadde fått beskjed om, så viste jeg at det var min siste dag i Los Angeles. Men jeg synes det var synd, for er det noe jeg kan, så er det skuespill!, sier hun til Side2.

Selv om hun ble lei seg da hun ble sendt hjem, så kunne ikke utstemmelsen ha kommet på et bedre tidspunkt.

- Jeg var ikke lenger irritert da jeg kom hjem, for jeg kom akkurat i tide til å få tatt eksamenene mine. Jeg fikk fullført realfagstudiene mine med toppkarakterer i alle fagene. Det er jo bare én som kan vinne Top Model, og om jeg først skulle ryke, så passet det å dra hjem da, sier hun.

Ekstreme forhold

Den blide gårdsjenta synes at Top Model var et spennende program å være med på, ikke minst fordi dette er noe hun ønsker seg for fremtiden, i tillegg til å bli veterinær. Hun hadde på forhånd lurt på om hun klarte å beholde det gode humøret inne i huset, men synes nå at det gikk overraskende bra.

- Jeg følte at min rolle i hodet ble en morsrolle, og et holdepunkt. Man blir jo plassert i ekstreme forhold; man kan ikke være noen andre enn den man er i mer enn et døgn, maks, for det kommer fram. Men jeg er jo veldig sosial, så det å skulle bo i et hus med masse fremmede jenter skremte meg ikke på noen som helst måte. Jeg er flink til å finne egentid, og har ingen problemer med andre mennesker. Alle skal få være som de er.

Honningsvåg har etter deltakelsen, i tillegg til å ha fullført studiene sine, kommet med i stallen til Team Models - som er et av Norges største modellbyråer med Eivor Øvrebø i spissen. Når det kommer til hva hun har lært av å være med på programmet, så er hun usikker på om det har hjulpet henne noe videre med modellkarrieren.

- Jeg trodde jeg skulle få muligheten til å lære mer, men vi fikk veldig lite instruksjoner. Vi skulle mest lære ved å observere, så jeg har egentlig lært mer av å se det på TV i ettertid, enn hva jeg lærte mens jeg var der. Samtidig ser jeg at jeg har plukket opp noen av tilbakemeldingene jeg fikk, og jeg prøvde å pushe grensene, men det ble mer som om at jeg pushet grensene for å lage TV, og ikke i forhold til å arbeide foran kamera, sier hun.

Har fått litt drahjelp av gode kontakter

I tillegg til at hun nå arbeider i en kaffebar, og er signert med Team Models, så har hun også fått noe drahjelp av søskenbarnet sitt, Christopher Mørch Husby - som er ektemannen til Jan Thomas.

- Jeg har vært med Jan Thomas i hans Live Show, og har vært modell for ham der. Det har gått utrolig bra, og jeg er glad for de kontaktene jeg har, samtidig så vet jeg at om jeg skal bli modell så er alt opp til eget initiativ, sier Honningsvåg.

Celina-Therece og Christopher har tidligere laget en øyenvippeguide for Side2.Se den her:- Alle ser tre ganger søtere ut

For å nå drømmen om å bli catwalkmodell reiser Celina til Texas om noen måneder. Der skal hun tilbringe tre måneder på en rach, og drive med westernridning - som hun har drevet med lenge.

- Uten å høres for ekstrem ut, så gjør jeg også dette for å komme i form. Alle er klar over at kroppen teller om du skal vil modell, og slik det er nå så er rumpa mi litt i største laget for catwalk. Etter at jeg kommer tilbake skal jeg se hva Team Models har å tilby, og så ser jeg hvilke muligheter jeg har da, sier hun.

Celina-Therece har også en blogg. Les den her.