Gå til sidens hovedinnhold

Cermaq klar for børs

Geir Isaksen i det halvstatlige Cermaq er svært glad for at investorene løpte og kjøpte aksjer før lakseselskapet går på børs mandag. Men det var vel kanskje ikke så rart..

Cermaq har gjort en aksjeemisjon på 220 millioner kroner, og samtidig har den


norske stat solgt Cermaq-aksjer for 1.100 millioner kroner. Den endelige prisen


per aksje ble fastsatt til 44 kroner.Selskapet er dermed priset til 4.070 millioner kroner etter emisjonen. Interessen for emisjonen har vært særdeles stor, og da tegningsintervallet på mellom 37 og 44 kroner ble klart sørget Fjord Seafoods for å komme på banen. De bydde på over 30 prosent av aksjene til 47 kroner stykk. Men dette sa selskapet nei til.- Vi har fått en god mottakelse i et turbulent marked og er svært tilfredse, sier Geir Isaksen,


konsernsjef i Cermaq i en pressemelding,Til sammen ble det bestilt 332 millioner aksjer på topp i prisintervallet, hvilket innebærer at transaksjonen er tegnet 11 ganger på denne prisen. Staten har besluttet å benytte overtildelingsopsjonen på 15 prosent, tilsvarende 4.5 millioner aksjer.Men Geir Isaksen sier til iMarkedet.no at de mener prisen har vært riktig.- Vi har vel i samråd med staten satt den prisen vi mener var riktig. Det tilbudet som kom fra Fjord kan man ha mange vurderinger av, men da må man også se på statens begrunnelse for ikke å selge, sier Isaksen og forteller om den meget korte akseptfristen som Fjord hadde i sitt bud samt vilkår om finansiering.Spørsmålet alle stiller seg er hvilken posisjon Cermaq vil ta i konsolideringen som synes å drive bransjen.- Vi har sagt i forbindelse med disse børsnoteringsprosessene at vi er godt posisjonert i denne konsolideringsfasen. Vi mener å ha en attraktiv struktur og egenkapitalbase, sier Isaksen til iMarkedet.no.Første handelsdag for aksjen på Oslo Børs blir førstkommende mandag.

Reklame

Slik forvandler du mobilen til et kraftig varmekamera

Kommentarer til denne saken