Årets største elektronikkmesse, Consumer Electronic Show (CES), har nå så vidt snikåpnet i Las Vegas - og nyhetene fra de store selskapene står i kø. Så langt er det avduket dusinvis med iPad-konkurrenter, masse, masse 3D-utstyr, nye mobiltelefoner, mer 3D-utstyr, et konsept som går på at om du først har kjøpt en film et eller annet sted (nett, DVD, TV-leverandør, hotell, mobil osv.), så får du den med deg over alt - og en del 3D-utstyr.

Øynene opp for et kompaktkamera
Men en dingsen som på papiret som ser ut til å imponere mest - kanskje først og fremst fordi vi tror at dette faktisk er noe en del kommer til å kjøpe - er noe så traust som nye kompaktkameraer fra Sony.

Elektronikkgiganten har avduket ikke mindre enn fem nye modeller på messen der borte - alle med like usexy navn (DSC-TX100V, DSC-TX10, DSC-HX7V, DSC-WX10 og DSC-WX7). Men det er det som er inni disse kameraene som virkelig imponerer.

3D med bare én linse
Alle modellene er utstyrt med en 16,2 megapikslers bildebrikke (CMOS) som er i stand til å ta 3D-stillbilder - uten at det benyttes to linser. Dette gjør kameraet ved å ta to bilder med forskjellige fokuspunkt, og så setter det sammen til et 3D-bilde.

En annen morsom funksjon på kameraene er det Sony kaller «3D Sweep Panorama» der du kan skape et 3D-stillbilde ved å holde inne utløserknappen mens du panorerer et større område.

Den praktiske nytten av 3D i et stillbilde kan nok diskuteres, da en 3D-effekt oppleves best med bevegelse i bildet, men det viser at 3D nå for alvor er i ferd med å bli allemannseie. På opptakssiden!

Full HD i 60 fps
Og av de nye kameraene er det flere go'biter. Den definitivt mest spennende av disse er det WX10-modellen som står for. Denne modellen kan nemlig gjøre full-HD-opptak (1920x1080p) i både 50 og 60 bilder per sekund. Det vil i praksis bety at du kan få flotte slowmotion-bilder uten tap av bildekvalitet - eller rett og slett gjøre det enklere å filme raske bevegelser.

Denne modellen er for øvrig utstyrt med en magnetisk autofokus, fremfor mekanisk, noe Sony hevder skal føre til like rask autofokus som vi kjenner på speilreflekskameraer.

En annen «først ute»-greie er TX100V som er utstyrt med en trykkfølsom 3,5" OLED-skjerm på baksiden.

Vi antar at de andre produsentene på markedet raskt vil komme opp med noe lignende innen Sony slipper de nye modellene på markedet i mars.