Gå til sidens hovedinnhold

Champagnemegler går solo

Eiendomsmegler Petter Andreas Poppe starter for seg selv.

Petter Andreas Poppe i Poppe & Co. Aktiv Eiendomsmegling har i en årrekke vært blant adelen i norsk eiendomsmeglerbransje. Han har spesialisert seg på luksussegmentet i det norske boligmarkedet. Nå tar han med seg sine 35 medarbeidere og starter helt for seg selv.

- Vi er blitt store, så dette er kort og godt en naturlig utvikling for oss. Vi er den største enkeltmegleren i Norge, og omsetter eiendom for omkring fem milliarder kroner i året, sier Poppe til Nettavisen.

Poppe brøt for noen år siden ut av eiendomsmeglerfirmaet Advokatene Sem og Johnsen, et brudd som førte til en bitter strid. Deretter ble han tilknyttet eiendomsmeglerkjeden Aktiv, som eies av finanskonsernet Terra-Gruppen.

Nå bryter Poppe ut av franchisesamarbeidet med Terra. Det nye firmaet får navnet Poppe & Co, og får nye lokaler ved Slottsparken. Poppe forklarer at firmaet har blitt så stort at det er naturlig å stå på egne ben.

- For et lite kontor er det greit med kjedetilknytning. Da nyter man godt av stordriftsfrdeler på innkjøp og logistikk, sier han.

Reklame

Best i test påskeegg 2021