Chand Torsvik
Kongeriket Norge
Sony music

Du kan si mye om trønderrock, og mye er også sagt tidligere. Vi skal ikke gjenta dens særegenheter her. Enten liker du sjangeren eller ei, og om du liker den har du kanskje forskjellige favoritter. Det er likevel hevet over enhver tvil at den fremste av dem alle er Chands forbilde: Åge Aleksandersen.

LES ALLE MUSIKKANMELDELSENE PÅ SIDE2

Å prøve å mestre en sjanger som har en såpass stor ener er ikke lett (og, nei, vi har ikke glemt Terje Tysland - som er en meget god nummer to). Det blir som å hoppe etter Wirkola, selv om han var fra Alta.

Les Side2s intervju:Inspirert av Snåsamannen

Chand Torsvik er innom emner man kunne forvente på sin debut, her er det historier om å være annerledes (Chand kom som inder til Namsos da han var ti måneder gammel) og kjærlighet, drikking og annet gøy fra trøndelaget. Han høres ut som Åge på «Natterangler» og beveger seg nær D.D.E. på en sang som «Usynlige krefter.» Etter sigende skal sangen «Rock City» være inspirert av Springsteens «Atlantic City,» vel - inspirert er vel å dra det for kort. Dette er en norsk versjon av Springsteens klassiker.

Problemet til Chand er ikke stemmen. Der krangler han med Åge på sitt beste, og han synger bedre enn Terje Tysland og Bjarne Brøndbo. Problemet er at der Tysland og D.D.E har særpreg på sitt beste, og Åge leverer variasjon og inspirasjon som om det var gulost og brød så blir Chands musikk litt for mye planke, og en anelse for mye - unnskyld uttrykket - plagiat av mesternes musikk.

Eller, du, debut? Chand ga ut et album i 2008 med samme tittel og med fire av de samme sangene. Akkurat den plata var nok mest å få kjøpt i Namsos, men man skal nå prøve å legge «Kongeriket Norge» under seg. Jeg tror dessverre at totaliteten er litt for dårlig for det. Det er ikke mye som mangler, man har allsang og det er gode sanger inneimellom. Problemet er at hadde man gått ett skritt lenger på de fleste sporene ville det blitt bedre, og mer spennende. Noen ganger lønner det seg å ta sjanser.

Last ned: Diamanten, Heksedains, Rock City, Alle mot Ein

WIMP: Spilleliste med trønderrock

Annen konklusjon - les Namdalsavisas anmeldelse eller Trønder-Avisas anmeldelse

PS! Her er en anmeldelse av originalalbumet.