(SIDE2): Da Karl Lagerfeld viste sin svindyre Haute Couture 2014 vårkolleksjon, var det tilsynelatende, oppsiktsvekkende unge modeller som viste frem kreasjonene.

Haute Couture er kjent for å være det edleste og dyreste av det motebransjen har å tilby, og det er svært få som har råd til å kjøpe seg disse plaggene, som er håndsydde og spesielt tilpasset kunden.

Plaggene lages kun på bestilling, og regnes som kunst.

Les også: Versace Couture - Inspirert av Østen

Visningene er ofte ment som en utstilling mer enn at folk skal kjøpe plaggene, derfor er det et paradoks at verdens mest innflytelsesrike designer, Karl Lagerfeld, bruker så tilsynelatende unge modeller. Haute Couture-kundene er i hovedsak oftest eldre og svært velstående.

Til å vise avslutningskjolen, som oftest er en brudekjole, brukte Lagerfeld supermodellen Cara Delevingne som er innenfor med sine 20 år. Men vi gjetter at de fleste av de andre modellene er mye yngre.

Inspirert av Coco Chanel

Kolleksjonen for øvrig var vakker, og det vi venter oss av Karl, med flere Coco Chanel inspirerte kjoler med svarte sløyfer i halsen og tweed drakter som er blitt et av Chanels varemerker.

Fargepaletten var dus med noen innslag av rosa.

Haute Couture- Joggesko

Det mest oppsiktsvekkende var at alle modellene var iført joggesko, også de lange gallakjolene og brudekjolen

Les også: Var dette så lurt da Karl?