Gå til sidens hovedinnhold

Måtte oppgi bh-størrelse på navneskilt

Nå er undertøyskjeden Change dømt for diskriminering i Svierge.

(SIDE2): - Det føles veldig bra med en fellende dom, sier kvinnen som tok undertøyskjeden til retten, ifølge NTB.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Da hun begynte å jobbe i en av Changes butikker fikk hun beskjed om at hun i tillegg til navnet, så skulle BH-størrelsen hennes angis. Change er en dansk undertøyskjede med 150 butikker i Europa. Kjeden finnes også i Norge. Kjeden drives som franchise, det vil si at man selv eier sin egen butikk innenfor kjeden.

- Jeg spurte direkte hvorfor jeg skulle sette på BH-størrelsen min, men fikk til svar at sånn er det bare, sier kvinnen til Tidningarnas Telegrambyrå (TT).

LES OGSÅ:

Fremstiller kvinner som sexobjekter
Slik kler du ikke opp formene dine

Selskapet hevder at det er frivillig å oppgi BH-størrelsen. Men ifølge kvinnen, som nå har sagt opp jobben, var det et press om det, noe hun følte krenkende.

Fagforeningen Handels saksøkte Change og krevde til sammen 300.000 svenske kroner i erstatning til kvinnen for diskriminering og brudd på kollektivavtalen. Også Handels krevde 100.000 for brudd på kollektivavtalen.

Onsdag ble Change dømt av Arbetsdomstolen til å betale 50.000 svenske kroner i erstatning til kvinnen. Dommen kan ikke ankes.

Finnmark Dagblad har spurt Change Nerstranda i Tromsø om praksisen også gjelder her i Norge. Det har ikke leder Anne Karin Tellefsen hørt noe om.

- Jeg synes ikke det er rett at de må gjøre det. Det er jo en privatsak, sier Tøllefsen.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene