(SIDE2): Dag en av fyrst Albert og Charlenes bryllup ble feiret med stor festivitas. Tusenvis av mennesker deltok på en gratiskonsert av synthartisten Jean-Michel Jarre, som er kjent for sine spektakulære lysshow. Konserten ble avsluttet med et storslåtte fyrverkerier, skriver BT.

- Vi vil feire bryllupet med så mange mennesker som mulig, i tillegg til venner og familie. Derfor har vi organisert to konserter som alle i Monaco kan gå til, sa prins Albert til The Monaco Times.

Charlene kom i en lyseblå stroppeløs kjole, mens fyrst Albert var noe mer avslappet i dress uten slips.

Trendy
Kronprinsesse Mette-Marit, kronprinsesse Mary og prinsesse Marie ankom cocktailfesten på fasjonable Le Hermitage for å feire fyrst Albert og Charlene Wittstock i nydelige kjoler.

Mette-Marit var sommerlig antrukket i en kremhvit kjole med blondedetaljer. Hun hadde med enkle smykker og glamorøse krøller i håret. Kronprins Haakon var kjekk i marineblå dress med stripete slips.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Danskenes kronprinsesse Mary får ros for sin røde asymmetriske kjole, som blottet den ene skulderen hennes. Prinsesse Marie kom i en kort svart kjole, med blomsterdetaljer.

De svenske prinsessene var ikke til stede på cocktailfesten i går, de er i Frankrike og ankommer Monaco lørdag.

Gjestene på Hotel Hermitage så konserten og fyrverkeriet fra terrassen på hotellet. Kronprinsesse Mette-Marit dro imidlertid fra festen før konserten var ferdig. Hun spaserte alene over plassen til Hotel de Paris, der kronprinsparet bor, ifølge Dagbladet.

Konservativ
Når det gjelder bruden selv, så er VGs moteekspert kritisk. Den nye fyrstinnen giftet seg i en minimalistisk blå dress.

- Charlene valgte som forventet et meget trygt og konservativt antrekk til den borgerlige vielsen. Stilen er litt tantete og kjedelig, og ganske langt fra fyrstinnens tidligere elegante og minimalistiske valg. Men hun er smart og sparer nok på kruttet til lørdag, da får vi nok se fyrstinnen fra hennes vakreste side, sier Minmote.no-redaktør Silje Pedersen til VG.

I tråd med katolsk tradisjon foregår bryllupet over to dager. I dag, Lørdag klokken 17.00 finner den religiøse seremonien sted. Den skal foregå utendørs i borggården, hvor det er spent opp svære hvite seil for å skjerme for at været skal påvirke seremonien.

Se bildespesial:

4368