(SIDE2:): I dag, tirsdag fyller hun 33 år.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Fyrstebryllupet i Monaco er drøyt fem måneder unna, og selv om det foreløpig havner helt i skyggen av prinsebryllupet i London i april, pågår planleggingen i lilleputtstaten for fullt. Samtidig er Charlene Wittstock i gang med å forberede seg til sin nye rolle.

- Hun har lært mye, og har gjort en stor personlig innsats for å forberede seg, har Point de Vue-redaktør Colombe Pringle tidligere uttalt til CBS. Redaktøren i det franske kjendisbladet sier rollen som fyrstinne krever mange års forberedelse.

Forlovet siden juni
- Nå blir det et spørsmål om innlevelse og engasjement i hennes nye rolle. Vi får se hvordan hun klarer seg, men hun ønsker seg virkelig denne jobben, slår Pringle fast.

Charlene Wittstock har tatt monegaskerne med storm, særlig etter at hun gjorde en flott figur under feiringen av nasjonaldagen i november, og mange sammenligner henne allerede med legendarisk vakre fyrstinne Grace.

Fyrst Albert og Charlene Wittstock kunngjorde sin forlovelse i juni i fjor, få dager etter at de opptrådte sammen som par i Stockholm da kronprinsesse Victoria fikk sin prins Daniel. Den gang var det enkelte journalister som undret seg over at hun var invitert i bryllupet, og mente det brøt med kutyme at hun deltok uten å være forlovet med fyrsten.

OL-deltaker
Charlene traff den daværende arveprinsen første gang i 2000, da hun besøkte Monaco i forbindelse med en svømmekonkurranse. De to viste seg første gang offentlig sammen under åpningen av Torino-OL i 2006. Charlene Wittstock har selv bak seg en karriere som idrettsutøver; hun deltok på det sørafrikanske laget som kom på femteplass på 4 x 100 meter under OL i Sydney i 2000.

Monacos neste fyrstinne har bodd i Monaco siden hun avsluttet sin idrettskarriere i 2007. Hun ble født i det daværende Rhodesia (nå Zimbabwe) i 1978, men da hun var tolv år gammel flyttet familien til Sør-Afrika.

Bryllupet i begynnelsen av juli havner foreløpig i skyggen av det britiske prinsebryllupet i april, men etter monegaskisk målestokk kommer det til å bli den største begivenheten siden eventyrbryllupet da fyrst Alberts foreldre giftet seg i 1956. Og i motsetning til da fyrst Rainier III fikk hollywoodskjønnheten og oscarvinneren Grace Kelly, kommer nok gjestelisten denne gang til å bli fylt av langt mer betydningsfulle personer.

Kongelig glans
I 1956 var det ingen kongelige gjester, og filmstjernene David Niven, Gloria Swanson og Ava Gardner, samt hotellkongen Conrad Hilton var de gjeveste gjestene. Mye har forandret seg siden den gang, noe man så både i forbindelse med fyrst Rainiers begravelse i april 2005, og under den offisielle feiringen av Alberts tronbestigelse i juli samme år.

I begravelsen inkluderte gjestelisten Frankrikes daværende president Jacques Chirac, det svenske og det spanske kongeparet, mens dronning Sonja representerte Norge. Under feiringen 12. juli 2005 stilte den yngre garde opp; kronprinsesse Victoria representerte Sverige, prins Joachim Danmark og prins Edward Storbritannia.

- Dette bryllupet vil bli kjempestort. Albert har svært mange kjente i både USA og Europa, har Se og Hørs hoffreporter, Kjell Arne Totland, tidligere uttalt til Side2.

Egne barn?
Selv om en grunnlovsendring i 2002 sikret tronfølgen i Monaco også hvis fyrst Albert skulle dø barnløs, eller i det minste uten legitime arvinger, er det grunn til å tro at fyrsteparet også ønsker å bli foreldre sammen.

Fyrst Albert har erkjent at han er far til 18 år gamle Jazmin Grace Grimaldi og 7-åringen Alexandre Éric Stéphane Coste, men siden begge disse barna er født utenfor ekteskapet, har de ikke arverett til tronen. Skulle Albert dø uten at han får barn med Charlene, er det per i dag storesøster prinsesse Caroline som blir fyrstinne.

Bryllupet mellom fyrst Albert og Charlene Wittstock feires med en borgerlig seremoni fredag 1. juli, og en kirkelig dagen etter.