NEW YORK (Nettavisen): TV-kanalen NBC annonserer i en pressemelding at skuespilleren Charlie Sheen skal komme med en avslørende og personlig annonsering under tirsdagens program av morgenshowet «Today».

TMZ.com skriver at kilder i kanalen har fortalt dem at Charlie Sheen vil avsløre at han er hiv-positiv.

Sheen skal angivelig ha holdt diagnosen skjult i flere år.

50-åringen fikk sitt store gjennombrudd som skuespiller med filmene «Platoon» i 1986 og «Wall Street» i 1987. I de senere år er han kjent fra TV-serier som «Two and a Half Men» og «Anger Management».

Hiv er en forkortelse for humant immunsviktvirus og er et virus som svekker immunforsvaret og gjør kropper mer mottagelig for infeksjoner og sykdom.

Viruset kan føre til alvorlig sykdom og død, men i 2015 er leveutsiktende betydelig bedre enn før. Effektiv behandling kan hjelpe hiv-positive mennesker til å leve et langt liv.

Sykdommen smitter gjennom kroppsvæsker som blod, sæd, skjedesekret og morsmelk. Ifølge helsenorge.no er det ikke noe virus i svette, tårer, spytt og urin til at sykdommen kan overføres via dette. Seksuell kontakt er dermed den vanlige smittemåten.

Charlie Sheen er kjent som en kvinnebedårer og har vært gift tre ganger, senest med Brooke Mueller, som han ble skilt fra i 2011. Etter dette har Sheen datet to pornostjerner - Bree Olson og Brett Rossi. Sistnevnte var han også forlovet med, fram til oktober 2014.