Gå til sidens hovedinnhold

- Gift deg med meg, Charlize!

- Kjæresten min vil drepe deg, skrattet Charlize Théron over det uventede «frieriet» fra en brasiliansk TV-kjendis.

(Venezia/SIDE2): Det ble en lattermild stemning under pressekonferanse for Guillermo Arriagas «The Burning Plain» i Venezia da en brasiliansk journalist lot følelsene helt løpe av med seg.

- Den dypeste respekt
- Charlize Théron, jeg har den dypeste respekt for deg og for din jobb som skuespiller. Men hva synes du om meg? spurte brasilianeren og lurte på om det var noen sjanse for at skuespilleren kunne overveie det.

- Nei, nei, om jeg sa noe ville kjæresten min drepe deg, lo Charlize.

- Hva, er du gift? sa brasilianeren betuttet mens Charlize lente seg tilbake og tydelig hørtes da hun sa;

- Oh boy!

Tøff film
Charlize Théron er ikke gift, men hun har vært sammen med skuespilleren Stuart Townsend i en årrekke og selv om paret ikke har noen ekteskapsplaner, så var det lite å hente for brasilianeren.

Da var det mer å hente for festivalpublikummet som jublet over Guillermo Arriagas regidebut «The Burning Plain». Arriaga er mest kjent som manusforfatteren av «Elskede kjøtere», «21 Gram» og «Babel». Nå står han alene – uten regissør Alejandro Gonzalez Inarritú.

Men han har med Charlize Théron på laget som produsent av historien om en mors utroskap som får alvorlige følger for hennes datter. Kim Basinger spiller moren og Théron datteren – i hver sin tidsepoke.

En å regne med
Og filmen med sitt tema og Charlize Thérons opptreden på filmfestivalen viser igjen at Charlize Théron er en dame å regne med i Hollywood. Den sør-afrikanske prisvinnende skuespilleren kan dessuten kombinere både glamour og godt håndverk.

- Jeg produserte «Monster» og jeg har produsert en rekke andre ting. For meg er produsentrollen en forlengelse av å være skuespiller. Samtidig har den selvfølgelig en finansiell side, og det synes jeg er kjempeinteressant. Dessuten er jeg god til det, sa Théron etter at hun hadde kommet seg av frieret.

Kreativt med mindre
Théron er heller ikke redd for å ta roller i mindre og mer utfordrende filmer, som «Monster» som hun vant Oscar for.

- Da vi skapte «Monster», hadde vi 1 dollar og 50 cent til disposisjon. Så lite penger utløser en kreativitet som gjør at du kan komme langt. Men du gjør ikke den og denne filmen for å få et hus til flere millioner dollar neste år. Belønningen er at du lager en bra film, sier hun.

Side2 er på plass i Venezia. Les flere saker fra filmfestivalen:

Reklame

Slik gjør du bålpannen om til en pizzaovn

Kommentarer til denne saken