Oslo Kongressenter (SIDE2): Charlotte Thorstvedt (23) tok pusten fra alle da hun kom ned catwalken i en rød kjole fra Nadya Khamitskayas (27) debutkolleksjon. Til toner fra «Lady in Red» var stemningen helt riktig, og Thorstvedt fant umiddelbart sin favoritt blant de 21 kjolene som den ferske designeren viste under Oslo Fashion Week i forrige uke.

- Den røde kjolen jeg hadde på meg er jo bare helt fantastisk, det er en skikkelig «show stopper» og den sier jo bare FEST!, sier Charlotte Thorstvedt til Side2 rett etter visningen.

Se video fra visningen lengre ned i saken!

Damene i kortstokk
Inspirasjonen til kolleksjonen har designeren hentet fra de fire damene i en kortstokk, og Khamitskaya menerThorstvedt representerer alle disse damene.

- Jeg er veldig fornøyd med Charlotte, hun er som alle damene i kortstokken. Men jeg må si at alle jentene var veldig flinke. Når jeg tenker meg om, så vet jeg egentlig ikke hvordan jentene så ut på catwalken, men backstage så de helt fantastisk ut. Jeg prøvde å velge modeller som passer til mine kjoler, og Charlotte passer jo veldig godt til kjolene mine, forteller Khamitskayas.

Khamitskaya er for mange kjent som dansepartner til kjendiser i TV 2-serien «Skal vi danse» - og det er liten tvil om at designeren ønsket at alt skulle være perfekt når hun debuterte som designer.

- Jeg brukte faktisk to måneder på å plukke ut modellene - og jeg vil ha modeller som våger, forklarer hun.

Se bilder fra visningen nederst i saken!

Avlyste like før
Fargepaletten i kolleksjonen var enkel, rødt og sort - de to fargene i en kortstokk. Snittet på kjolene var også holdt enkelt.

Khamitskaya innrømmer at dette har vært den beste dagen i hennes liv, men selv om designeren mener visningen var en stor suksess, var det dramatikk like før modellene entret catwalken.

- En artist som skulle synge under showet avlyste to timer før visningen, så jeg måtte finne en erstatter. Jeg fikk tak i en tyve minutter før visning, men han fikk ikke tid til å øve, forteller Khamitskaya og understreker at hun allikevel var veldig fornøyd med sangen.

SE VIDEO FRA VISNINGEN HER:

HTML EMBED

Side2 om kolleksjonen:
Khamitskskaya når ikke helt opp med debutkolleksjonen sin. Materialvalget er ikke av det beste, og noen av kjolene så uferdige ut - med tråder som hang og slang. Det var lite som minnet om luksus - selv med krystall-lignende detaljer.

Når man designer kjoler, er det viktig med gode syteknikker og riktig materialvalg, og Side2 mener Khamitskaya ikke treffer helt blink når det gjelder dette.

Bruken av den sterke rødfargen viser at Khamitskaya har tæl, men det er ikke til å unngå å legge merke til at ikke alle kler en så signaliserende farge. Side2 mener designeren gjør størst suksess med den korte kjolen, med trekvarts ermer og krystaller - og hadde ønsket å se mer av dette uttrykket i kolleksjonen.

SE BILDER FRA KOLLEKSJONEN HER:

2916