(SIDE2): I Sverige legger de nå ut charterturer til én krone. I Norge kan tilbudet dukke opp til høsten.

- Vår webavdeling ser nå på om dette er noe for oss, sier informasjonsrådgiver hos Star Tour, Elisabeth Larsen-Vonstett, til Side2.

Et salgsstunt
Hun har fått med seg at svenske kolleger i Fritidsresor auksjonerer bort charterreiser med en utgangspris på én krone.

- Vi har ikke bestemt oss for noe, men vi ser at dette er et stunt som også kan fungere i Norge. Dette vil uansett være en liten andel av kundene våre, men med så mange som handler på nett vil dette være en ny salgskanal, forklarer hun.

I Sverige har både hotellopphold og togreiser blitt solgt på denne måten en god stund. Nå satser den svenske chartergiganten på å budrunder fra potensielle kunder.

- Man kan få restplasspriser, selv om man kjøper reisen lang tid i forveien, reklamerer Peter Hellström, informasjonssjef hos Fritidsresor, til Svenska Dagbladet.

By på august
De inngår nå et samarbeid med auksjonssiden Tradera, og hver uke skal det legges ut nye reiser. Hellström legger ikke skjul på at prisene ofte bør komme opp mot utsalgsprisen for at denne salgsformen skal bli lønnsomt. Han tror de fleste reisene vil ligge der og ned mot de nevnte restplassprisene.

I all hovedsak ligger det charterreiser til Middelhavet på auksjonssiden, men her går det også an å by på en Thailand-tur eller to.

Av de turene som ligger ute er avreise nesten utelukkende i august. I Sverige, som i Norge, er sommermånedene juni og juli nesten utsolgt allerede.

Les mer om ferie og reise her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også: