Gå til sidens hovedinnhold

- Fremstiller oss som mobbere

Blogger Therese Charlotte Margrethe Nielsen mener TV3 oppfordrer til mobbing på måten de fremstiller henne i «Charterfeber».

(SIDE2): Under årets Charterfeber har feiden mellom bloggerne Rannveig Heitmann (20), Therese Charlotte Margrethe Nielsen (19) og Ida Martine Dypvik (19), fått mye oppmerksomhet.

De tre har tilsynelatende kranglet så busta føyk, og det hele endte med at Heitmann reiste hjem tidligere enn planlagt. Årets utgave er også en sterkere redigert versjon med en uttalt ironisk fortellerstemme og bruk av en rekke grafikkelementer.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Kranglet på blogg

På sine egne blogger har bloggerne valgt både før og etter serien startet å uttale seg om det som har skjedd, og det er tydelig at bloggernes lesere er opptatt av feiden. Ida og Therese har fått en rekke tilbakemeldinger om dårlig oppførsel på sine egne blogger, og det har også Rannveig på sin side.

Fra før av har TV3 uttalt at de to andre rottet seg sammen mot tobarnsmoren, som nærmet seg å være høygravid under oppholdet.

- Rannveig reiste hjem etter fem dager. Hun ville reise hjem fordi de to andre jentene rottet seg sammen mot henne og ville ikke ha noe særlig med Rannveig å gjøre. Dette viser seg mer i episode 4 og 5. I episoden i kveld er det fortsatt ok stemning mellom de tre, men Rannveig flytter på eget rom. Rannveig var ikke særlig fornøyd der og da, men fikk reise hjem etter eget ønske. Det er ingen sure miner mot produksjonsselskapet eller TV3, sa informasjonsansvarlig for «Charterfeber», Linda Glomlien til Side2 dengang.

Hun var klar på at Therese Charlotte Margrethe Nielsen (TCMN) og Ida Martine Dypvik frøs ut Rannveig Heitmann.

LES MER: Krangelen mellom bloggerne spisser seg til

Klippet til

bloggen sin onsdag tar TCMN en oppgjør med både TV3 og Rakett TV som har produsert programmet i et innlegg hvor hun svarer på lesernes spørsmål angående Charterfeber.

Under gårsdagens episode, da Rannveig meddelte at hun skulle dra, fikk hun lite tilbakemeldinger av de to andre, bortsatt fra at de begge uttalte «vi vil ikke se deg». Da Rannveig fortalte de to at hun dro på grunn av deres dårlige oppførsel fikk hun beskjed om å «se seg selv i speilet». Klippet kan du se nederst i saken.

Rannveig uttalte da hun dro at hun var veldig lettet.

Selv mener Nielsen at hun med vilje fra produksjonens side har blitt fremstilt dårlig, og at grunnen til at de ikke reagerte på at Heitmann skulle dra var fordi hun innstendig hadde bedt TV-teamet om ikke å filme de tre sammen.

«Etter noen forsøk på å filme sammen selv om vi ikke kom overens, syns jeg alt bare ble teit. Derfor sa jeg ifra til en i crewet at jeg ikke ønsket å filmes mer med Rannveig, og håpet at de respekterte det. I dagens episode ble vi egentlig fortalt at de skulle filme oss når vi satt i sengen og blogget, så vi gjorde dette. Plutselig kom Rannveig inn på rommet og sa hun dro hjem på grunn av oss. Jeg sa ikke et ord, for jeg ble ganske sjokkert selv når hun kom. Ble veldig irritert fordi crewet ikke hadde respektert det jeg sa. I tillegg hadde de klippet bort at Rannveig sa til meg «du trur du e så deilig, du må innse kordan verdia i livet som e viktig», og det er derfor Ida sier «Ta å se dæ sjøl i speilet Rannveig, før du snakke om andre». Nok en gang fremstiller de meg og Ida kjempedårlig ved å klippe bort ting.»

Rakett TV ønsker ikke å uttale seg i saken, men viser til TV3 som har redaktøransvar for årets «Charterfeber».

Informasjonskonsulent i TV3, Linda Glomlien, er ikke enig i at serien har blitt fremstilt på en slik måte at de oppførste seg dårligere enn hvordan det var.

- Stemningen mellom jentene var ikke god fra starten av, og de ble to mot en i og med at Rannveig er i en annen livssituasjon enn de to andre, sier Glomlien til Side2, som også uttaler seg på vegne av Rakett TV.

- Fremstiller oss som mobbere

Bloggeren Therese Charlotte hevder videre at Rakett har klippet det til for å fremstille henne og Ida som mobbere, og at de har utelatt en hel del ting.

«Jeg føler også at Rakett TV på en måte «oppfordrer» til mobbing, eller iallefall syns det er greit, når de fremstiller oss slik i hver eneste episode. At de ikke respekterte det ene ønsket mitt, om å ikke filmes med Rannveig, sier jo bare litt. De gjør absolutt alt for å lage TV, og gir egentlig blanke i hva vi ønsker. Enda teitere var det at Rannveig ikke en gang reiste hjem på grunn av oss, men av private årsaker, og de skulle selvfølgelig fremstille det til at det var på grunn av oss. »

I ettertid angrer hun på at hun har vært med, fordi hun ikke synes det har kommet noe speiselt godt ut av deltakelsen - spesielt med tanke på at hun mener at hun har blitt dårlig fremstilt.

«Hadde jeg visst på forhånd at ting kom til å bli sånn, så hadde jeg aldri i livet svart ja. Jeg legger ikke skylden på Rakett TV for at det ble en litt teit ferie, men de kunne gjort en hel del bedre med å ikke klippe til slik for å få oss til å virke slemme og Rannveig uskyldig. For alle tre bidro like mye til at stemningen ble slik den ble. »

Likevel innrømmer hun at når hun så episoden, så ble hun flau over seg selv, spesielt der hun og Ida går og kommenterer kropper på stranden.

«Det er jo helt teit oppførsel, og er vel en av de tingene jeg angrer på at jeg gikk med på når jeg var der nede.».

Oppfordrer ikke til mobbing

TV3 avviser at det ble «oppfordret til mobbing» i programmet, og mener at programmet viser det som var fakta, at det ble to mot én.

- Nei, mobbing er ikke det «Charterfeber» driver med. Programmet er et humorkonsept, sier hun.

- Hvor regissert er serien, egentlig?

- Alle TV-programmer er regissert i større eller mindre grad. Når man filmer noen få timer hver dag, så må det skje noe mens man filmer. Ingen vil se noen som bare ligger på stranda, vi sørger for at det er aktiviteter som det kan komme noe ut av som kan være gøy for seerne.

Hun mener at ønsket hennes om å ikke filme med Rannveig ble respektert, hvorfor ble det sånn?

- Therese, Ida og Rannveig var på Gran Canaria for å være med i et TV-program, og da er det visse ting man må stille opp på. Vi tvinger de ikke til å gjøre ting de ikke ville, for eksempel flyttet Rannveig på eget rom etter første natt og de ble stort sett filmet hver for seg etter dette.

- Harmløst

Christin Røde, som står bak bloggen Mattilakken, er også en av deltakerne i Charterfeber i år. Hun er så langt fornøyd med det som har kommet frem på TV.

- Jeg ble automatisk mye mer påpasselig på språkbruk og handlinger, da man blir veldig var på at ting som filmes kan brukes og klippes på en uheldig måte. Selve turen var veldig fin, sier Røde til Side2.

Røde synes hun har blitt fremstilt på en fin måte - som nok så ansvarlig og voksen.

- De som kjenner meg er nok mer vant til en noe villere «Mattilakken», men ettersom det filmes på en slik måte at det er lagt opp veldig lite spillerom for egne sprell, blir resultatet slikt. Det meste jeg sier kommer på impuls, og om man må ta opptaket flere ganger, eller blir «dirigert», kan fort gløden i et ordentlig impulsuttrykk forsvinne. Jeg føler ikke helt at man får se hvordan jeg er som person, men jeg er ikke misfornøyd med hva som er kommet fram. Til nå har det vært harmløst, og på ingen måte skadende for mitt renommé, sier hun.

At det har blitt en del drama synes hun imidlertid er trist for de involverte, men hun påpeker også at slike programmer gjerne må tas med en klype salt.

- Jeg synes hele serien har en litt morsom og naiv skildring av charterturister på tur. Det er viktig å ta alt med en klype salt. Til og med det man synes er flaut om seg selv. Underholdningsmessig er det morsont, og deltagerne er sjarmerende på hver sin måte.

Therese Charlotte Margrethe Nielsen har foreløpig ikke svart på Side2s henvendelser.

Se klippet hvor Rannveig forlater Charterfeber her:

HTML EMBED
Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken