Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg er ikke harry

- Gutter med buksa nedpå knærne, sneipen i munnvika, og uten noe moro å si, de er harry, de, sier Charter-Svein til Side2.

(SIDE2): - Harry? Ja, det har jeg hørt mange ganger. Men de fleste sier «du er så jævlig harry» med litt latter i stemmen, og da synes jeg det bare er kult. Jeg er egentlig ikke harry, ler Svein Østvik.

Side2 møter den «gærne» Charterfeber-gjengen på «Tempest» i Oslo torsdag - når de alle feirer seg selv og sesongpremieren på TV 3.

SE BILDENE FRA FESTEN LENGER NED

- Snakk før du tenker
- Hvis det å prompe og ikke ta seg selv så seriøst, er harry, så håper jeg alle er harry, fortsetter Svein.

- Du må jo tørre å være litt harry, og ikke prøv å være noe bedre enn det du er. Mitt motto er snakk før du tenker. Er du egentlig uenig i det du har sagt, er det jo bare å ta det tilbake igjen. Ikke vær redd, men stol mer på deg selv, er Sveins råd til en enklere og mer uhøytidelig tilværelse.

Liker noen sprell
Svein tror kanskje det er nettopp derfor han har hatt så stor seersuksess på TV 3.

- Jeg er en spontan og glad person, som liker å gjøre noe sprell. I tillegg er jeg full av guts og energi. Jeg er overhodet ikke forfengelig, og bryr meg ikke om hvordan jeg tar meg ut. Alle liker Charterfeber, og jeg tror de liker å bli litt flaue av å se på. «Åh, hvordan tør han det?» tenker de, og det er nettopp dette seerne liker. Det skal være litt touchy, men på en snill måte.

Men blir du aldri trist eller forbanna?

- Jo, men jeg har stort sett bare ting å glede meg over her i livet. Jeg tør å leke litt selv om jeg har passert høyden på middagsbordet.

- Det kan bli litt mye Svein
Svein har gitt seerrekord til TV 3 med to sesonger av Charterfeber, og nå er han altså klar med sin tredje. Men blir ikke TV-seerne lei av Charter-Svein?

- Jo, det tror jeg. Det kan bli litt mye Svein, men så lenge det er i små doser, tror jeg det er greit.

I sesong tre blir vi bedre kjent med Sveins mor, Lilli (81). Hun hadde tenkt seg på premierefesten, men holdt seg hjemme i Kongsberg på grunn av det dårlige været.

- Mamma var så vidt med i forrige program, men nå er hun med hele veien. Endelig fikk hun seg en uke til Syden, hun hadde jo aldri vært i utlandet før. Hun har virkelig overgått alle mine drømmer. Vi brukte en hel ettermiddag på å overtale henne, men hun har aldri angret et sekund senere. Jeg er skikkelig imponert, skryter Svein.

Han ler, så legger han til.

- Nå er hun bare skikkelig stolt, og blir stoppet på gata i Kongsberg hver eneste dag.

Les mer om TV her

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken