Gå til sidens hovedinnhold

Chess gir etter for press

Chess vil slutte å markedsføre sin prisgaranti etter press fra forbrukerombudet.

Ikke mange timene etter at Chess for en drøy måned siden lanserte sin nye prisgaranti, var Forbrukerombudet på pletten og krevde stans i markedsføringen.

Men mobilselskapet var ikke uten videre enig med Forbrukerombudet. Reklamekampanjen ble derfor ikke stanset før fjortendagersfristen fra ombudet gikk ut, slik at Chess fikk mest mulig igjen for markedsføringspengene de alt hadde plassert.

Nytt navn, samme innhold
- Det må ikke bli sånn at det aldri er lov å gi kundene trygghetsgarantier, sa administrerende direktør Per Christian Andersen til Mobilen.no da vi snakket med ham om Forbrukerombudets reaksjon.

Slik har det da heller ikke blitt. For selv om Chess ikke lenger snakker om prisgaranti, så er den der fremdeles. Den har bare byttet navn.

- I dag kaller vi den et kundeløfte. Det viste seg at Forbrukerombudet og vi hadde ulik oppfatning av hva ordet ”garanti” i denne sammenhengen innebar, sier Andersen i dag.

Avsluttende møte
I morgen møtes de to partene igjen, formodentlig for siste gang.

- Slik vi ser det er det kun formaliteter som gjenstår før saken er ute av verden. Forbrukerombudet er jo enige med oss i at ingen mobilselskapet i dag kan kalle seg billigst, og det er nettopp dette som er kjernen i vårt budskap til kundene, sier Andersen.

Grunnen til at intet selskap kan markedsføre seg som billigst, er at ingen er billigst i enhver sammenheng. Avhengig av bruksmønster vil du - som Mobilen.nos pristester har avslørt - den ene dagen komme best ut av det med Ipea Akilles, den neste med Nutel Killbill mobil fastpris.

Kundeløftet
Kundeløftet fra Chess garanterer på sin side at du i en toårsperiode ikke vil tape penger på å være kunde hos dem, sammenlignet med det abonnementet du har akkurat i dag. Skulle Chess vise seg å være dyrere, vil de betale deg mellomlegget.

  • En dypere gjennomgang av premissene i den opprinnelige garantien kan leses her.

Løftet fanger ikke opp prisendringer i mobilmarkedet under toårsperiodens løpetid. Det kan derfor være penger å tjene på å følge prisutviklingen, med det for øye å forlate Chess hvis det er penger å spare på å bytte mobilselskap.

Denne saken er hentet fra mobilsiden Mobilen.no.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen